Uusimmat

Jar Jar Binksin näyttelijä sai jopa tappouhkauksia – Star Wars -fanien loputon viha ajoi Ahmed Bestin itsemurhan partaalle

Kuva: © 2012. Twentieth Century Fox

06.05.2024 16:00 Muropaketin toimitus

Ahmed Best esitti Jar Jar Binksiä ensimmäisen kerran vuonna 1999 julkaistussa Star Wars: Episodi I – Pimeä uhka -elokuvassa.

Star Wars: Episodi I – Pimeä uhka -elokuvan julkaisusta tulee tänä vuonna kuluneeksi 25 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Jar Jar Binksiä esittänyt Ahmed Best kertoo kokemuksistaan Peoplen haastattelussa.

Jar Jar Binks on elokuvan historiassa ensimmäinen päähahmo, joka on kokonaan luotu motion capture -tekniikalla. Ja Best oli ensimmäinen näyttelijä, joka esitti sellaista roolia.

Jar Jar on kuitenkin myös yksi vihatuimpia Star Wars -hahmoja, mutta fanien viha kohdistui aikoinaan myös hahmon näyttelijään. Best on paljastanut saaneensa “faneilta” jopa tappouhkauksia ja olleensa tuolloin itsemurhan partaalla.

“Se ei todellakaan ollut helppoa. Olin hyvin nuori, 26-vuotias. Ja on hankalaa, kun ajattelee, että koko ikänsä työskentelee päästäkseen tiettyyn pisteeseen ja sitten kun siihen pääsee, sille korkeimmalle tasolle, että sitten saa pidettyä puolensa”, Best selittää.

“Ja sitten yhtäkkiä matto vedetään jalkojen alta. Itse olin ihan ihmeissäni, että mitä nyt tapahtuu. Urani alkoi ja loppui. En tiennyt mitä tehdä, koska ikävä kyllä, minulla ei ollut ketään kuka olisi auttanut. Tilanteeni oli ihan uniikki, koska niin ei ollut tapahtunut koskaan ennen, ei niin että internet olisi ollut mukana… George Lucas ja kaikki muut olivat koskemattomia, mutta minä en ollut. Niinpä kaikki hyökkäsivät minua vastaan.”