Uusimmat

John Cleese: ”Monty Python oli yksi cancel-kulttuurin ensimmäisistä kohteista”

Kuva: © Markus Winkler

01.11.2023 07:00 Muropaketin toimitus

Komediaryhmä Monty Python aiheutti aikoinaan pahennusta muun muassa uskonnollisissa piireissä.

Lähes kaikesta mahdollisesta pilaa tehnyt Monty Python -ryhmä aiheutti aikoinaan närkästystä etenkin uskonnollisissa piireissä muun muassa Jeesuksen elämää parodioivalla elokuvallaan Life of Brian.

Tuoreessa haastattelussa (Varietyn kautta) Monty Python -legenda John Cleese, joka ei koskaan ole ollut minkäänlaisen sensuroinnin ystävä, vertaakin heitä kohtaan nostettua älämölöä nykypäivän cancel-kulttuuriin.

“Voisin sanoa, että olimme cancel-kulttuurin ensimmäisiä kohteita. Ihmiset eivät pidä siitä, että heidän vaalimiaan ajatuksia kyseenalaistetaan. Me kaikki rakastamme elää omissa suljetuissa kuplissamme, olla sellaisten ihmisten ympäröimiä, jotka ajattelevat samoin kuin me. Näin tapahtuu myös internetissä, missä syntyy näitä hemmetin kaikukammioita. Siksi komedia on nykyään entistä tärkeämpi tapa tökkiä noita kuplia, avata niitä hieman ja päästää sisään raitista ilmaa. Se tekee hyvää meille kaikille. Ongelmana on, että terävästä komediasta tulee vaikeaa, jos hyvän maun rajoja rikkova vitsi tarkoittaa, että koomikko saa canceloidaan loppuelämäkseen. Se tappaa luovuuden”, Cleese kommentoi.

Life of Brian löytyy suoratoistossa Netflixistä.