Uusimmat

Jope Ruonansuusta kertovan Jope ite -elokuvan voi katsoa kotona toukokuussa

19.04.2023 09:31 Muropaketin toimitus

Jope ite

Marko Tallin ohjaama dokumenttielokuva Jope ite (2023) sai ensi-iltansa elokuvateattereissa helmikuussa. Toukokuussa elokuva julkaistaan kotiteatterilevitykseen.

Jope ite -elokuvan voi katsoa kotona digitaalisessa formaatissa tiistaista 9. toukokuuta lähtien. Vielä ei ole tiedossa, julkaistaanko samalla kertaa vuokra- ja myyntiversiot, vai joudutaanko ensiksi mainittua odottamaan pidemmälle kevääseen.

Kesällä 2020 kuolleen Jope Ruonansuun elämästä kertovan elokuvan kuvaus kuuluu seuraavasti:

”Koulukiusatusta ylipainoisesta pojasta kasvoi suuren yleisön rakastama koomikko, kansantaiteilija Jope Ruonansuu. Hän oli monipuolisuudessaan laaja-alainen viihdetaiteilija, mutta erityisesti imitaattori, joka pystyi matkimaan yli 150 hahmoa valtaapitävistä henkilöistä. Jopen matka kulki rillumarei-kulttuurin luontevana jatkeena. Hän löi läpi, kun yhtenäiskulttuuri oli elinvoimaisimmillaan ja kasvatti suosiotaan kulttuurin alkaessa murentua. Laihdutusleikkauksella Jope pyrki terveellisempään elämään, mutta samalla eroon ylimääräisistä kiloista ja lapsuuden traumoista. Leikkauksen jälkeen hän sairastui ruokatorvensyöpään, mutta jatkoi taistelua kehitellen useita eri hankkeita. Poismeno keskeytti myös yhteisen koulukiusaamisprojektin Presidentti Sauli Niinistön kanssa, jonka Presidentti Niinistö saattoi loppuun.”