Uusimmat

”Kadun sitä ihan tosissani” – Netflixiin tuli Steven Spielbergin jättihitti, joka painaa ohjaajaa edelleen

Kuva: © Storyteller Distribution Co., LLC.

17.05.2024 09:05 Muropaketin toimitus

Steven Spielberg teki vuonna 1975 vain yhdeksällä miljoonalla dollarilla Tappajahai-elokuvan (Jaws), joka keräsi maailmanlaajuisesti yli 476 miljoonan dollarin lipunmyynnin.

Vaikka Tappajahai on ikoninen klassikko, on Steven Spielbergillä elokuvasta edelleen morkkis. Hittileffa popularisoi käsityksen siitä, että jokainen terävähampainen eväkäs on verenhimoinen tappokone. Haiden demonisoimisen myötä niiden tappamisesta tuli muoti-ilmiö, mikä painaa ohjaajaa yhä.

”Pelkään yhä sitä – en haiden syömäksi tulemista, vaan sitä että hait ovat jollain tavalla vihaisia siitä, mitä tapahtui vuoden 1975 jälkeen. Kadun yhä edelleen haiden joukkosurmaa, joka oli seurausta kirjasta ja elokuvasta. Kadun sitä ihan tosissani”, Spielberg vastasi vuonna 2022, kun häneltä kysyttiin BBC:n Desert Island Disc -lähetyksessä, miltä tuntuisi joutua autiolle saarelle, joka on haiden saartama.

Tappajahai lisättiin Netflixin valikoimaan tällä viikolla. Ja kiva että lisättiin, sillä Suomen muista kuukausimaksullisista suoratoistopalveluista elokuvaa on turha kaivella.