Uusimmat

”Kenenkään ei pitäisi nähdä sitä” – HBO Maxiin tulee vuoden 2010 megafloppi, jota sen näyttelijätkin inhoavat

28.02.2024 08:00 Muropaketin toimitus
Jonah Hex

Kuva: © 2010 Warner Bros. Entertainment Inc. and Legendary Pictures

Kaikki sarjakuvista tehtävät elokuvat eivät ole hittejä. Siitä on hyvä osoitus vuoden 2010 Jonah Hex, joka tehtiin 47 miljoonan dollarin budjetilla, mutta keräsi vain 11 miljoonan dollarin lipunmyynnin.

DC Comicsin sarjakuviin pohjautuvan Jonah Hexin juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”Jonah Hex arpikasvoinen kulkuri ja palkkionmetsästäjä, joka löytää kenet tahansa mistä tahansa. Selvittyään kuoleman kynsistä, Jonahin väkivaltainen menneisyys luisuu myytin ja legendan rajamaille – toinen jalka todellisessa maailmssa ja toinen tuonpuoleisessa. Hänen ainoa ihmiskontaktinsa on Lilah, johon elämä bordellissa on jättänyt syvät arvet. Menneisyys saa Jonahista otteen, kun Yhdysvaltain armeija tekee hänelle vastustamattoman tarjouksen: hänen etsintäkuulutuksensa pyyhitään pois. Mutta hänen täytyy etsiä käsiinsä ja pysäyttää vaarallinen terroristi Quentin Turnbull. Turnbull on Jonahin vanhin vihollinen ja keräämässä omaa armeijaansa kasaan maanpäällisen helvetin luomiseksi. Mikään ei pysäytä häntä ennen kuin Jonah on saatu hengiltä.”

Jonah Hexiä haukuttiin ensi-illan aikoihin laajalti, mutta kukaan ei ole ollut yhtä kriittinen leffaa kohtaan kuin pääosaa esittänyt Josh Brolin.

Viime vuonna Brolin kertoi, miksi Jonah Hexistä tuli moderni kalkkunaklassikko:

“Warner Brothersin johtaja antoi minulle kaksi viikkoa aikaa etsiä elokuvalle ohjaaja, tai muuten projekti hyllytettäisiin. Ja sitten sitä tapaa ihmisen, Jimmy Haywardin, jolla on kyllä paljon tietoa, mutta joka ei kuitenkaan minusta tuntunut ihan oikealta. Hän oli kyllä innostunut, mutta hänellä ei ollut kokemusta eikä hän suhtautunut siihen sillä tapaa kuin olisin kuvitellut ohjaajan suhtautuvan – että hän olisi kiirehtinyt kotiin kuvausten jälkeen etsimään tyylillistä inspiraatiota ja katsomaan Scorsesen elokuvia. Sen sijaan hän meni juhlimaan… Yritys oli kyllä olemassa, mutta mielestämme teimme ison virheen ohjaajan suhteen – en toki halua syyttää häntä, koska minä tein sen päätöksen, mutta se oli huono päätös. Ja sitten studio otti homman hoitaakseen ja aina kun niin tapahtuu, lopputulos on kokemukseni mukaan huonompi.”

Josh Brolin on myös todennut, että tekisi mielellään Jonah Hexin uudelleen, jos voisi:

Josh Brolin uransa pahimmasta flopista: “Jos minusta koskaan tulee tosi rikas, teen sen elokuvan uudelleen”

Eikä Brolin ole suinkaan ainoa Jonah Hexin näyttelijöistä, joka inhoaa elokuvaa. Myös naispääosaa esittänyt Megan Fox on haukkunut oman tekeleensä.

”Olisi kiva tehdä elokuvia, joita lapseni voivat katsoa, koska en aio antaa heidän katsoa vaikkapa Jennifer’s Bodya vielä pitkään aikaan. Jonah Hexiä en aio näyttää heille ikinä. Kenenkään ei pitäisi nähdä sitä elokuvaa”, Fox tylytti vuonna 2016.

Megan Fox haukkui oman elokuvansa: “Kenenkään ei pitäisi nähdä sitä”

Jonah Hex lisätään HBO Maxin valikoimaan perjantaina 1. maaliskuuta. Tällä hetkellä leffa on saatavilla vain vuokraversiona Apple TV:stä.

Muropaketin uusimmat