Uusimmat

Kotimainen hittianimaatio saa uuden jatko-osan 12 vuoden odotuksen jälkeen

15.02.2024 08:47 Muropaketin toimitus
Niko ja myrskyporojen arvoitus

Kuva: © Anima Vitae, Cinemaker

Vuoden 2008 Niko – Lentäjän poika saa uuden jatko-osan tänä vuonna. Ensimmäinen teaser-traileri esittelee, mihin suuntaan Nikon tarina seuraavaksi etenee.

Nordisk Film kertoo tuoreessa tiedotteessaan, että Niko ja myrskyporojen arvoitus -elokuvan levitysoikeudet on myyty tällä viikolla Pohjois-Amerikkaan, jossa elokuvaa levittää Viva Pictures.

Lisäksi elokuva on myyty jo ennakkoon yli 80 maahan, muun muassa Benelux-maihin, Baltian maihin, Bulgariaan, Espanjaan, Etelä-Koreaan, Kreikkaan, Latinalaiseen Amerikkaan, Portugaliin,Puolaan, Ranskaan, Romaniaan, Slovakiaan, Lähi-Itään, Tšekkeihin, Ukrainaan, Unkariin ja Saksaan.

Maailmanvalloituksesta puhuminen olisi aika suureellista, mutta Niko – lentäjän poika (2008) ja Niko 2 – lentäjäveljekset (2012) ovat keränneet sen verran yleisöä myös Suomen rajojen ulkopuolelta, että elokuvasarjan kolmannelle osalle on selvästi kysyntää.

Niko ja myrskyporojen arvoitus -elokuvan on ohjannut Kari Juusonen ja se saapuu teattereihin 11.10.2024.

Juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”Poropoika Nikon elämään on tulossa suuri muutos, kun Joulupukin lentojoukkoihin avautuu yksi paikka uudelle lentokokelaalle. Yllättäen huipputaitava porotyttö Stella tarjoaa tiukan vastuksen Nikolle kisassa paikasta. Nikon on sekä vaikuttunut, – että harmissaan Stellan taitavuudesta. Eräänä yönä aattolentoa varten pakattu Joulupukin reki sekä Stella katoavat. Niko päättää lähteä etsimään kadonneita yhdessä ystäviensä liito-orava Juliuksen ja lumikko Wilman kanssa. Pian retkikunta kohtaa Myrskyporot ja löytää salaisuuden.”