Uusimmat

Kriitikot eivät Zack Snyderille lämpene, mutta Christopher Nolan on fani: ”Vaikutus scifi-elokuviin näkyy selvästi”

Kuva: © Clay Enos / Netflix 2023

29.12.2023 15:31 Muropaketin toimitus

Zack Snyderillä on kohta takana jo parinkymmenen vuoden ura pitkien elokuvien parissa. Oscareita tai muita alan arvostetuimpia pystejä ei ohjaaja ole päässyt pokkaamaan, mutta nyt Snyder on saanut tunnustuksen Hollywoodin ehkä tämän hetken arvostetuimmalta ohjaajalta.

Interstellarista, Tenetistä ja Oppenheimeristä tuttu Christopher Nolan on kehunut Zack Snyderin vaikutusta Hollywoodin jättihitteihin vuolaasti.

”Näen Zackin vaikutteita kaikissa nykyään julkaistavissa supersankariaiheisissa scifi-elokuvissa. Zack Snyderin elokuvia katsoessa voi nähdä ja tuntea hänen rakkautensa elokuvataidetta kohtaan”, Nolan kiitteli The Atlanticin haastattelussa.

Nolanin näkemys jakaa varmasti mielipiteet, mutta Yön ritari -trilogian (2005-2012) ohjaajana ja Man of Steelin (2013) tuottajana Nolan ainakin tietää mistä puhuu.

Aikaisemmin Christopher Nolan kiitteli Zack Snyderin Watchmen-elokuvaa vuodelta 2009.

”Mielestäni Watchmen oli aikaansa edellä. Supersankaritiimin idea ja sen tuhoaminen ei ollut vielä iso juttu elokuvissa Watchmenin ilmestyessä. Olisi ollut kiinnostavaa nähdä kuinka elokuva olisi otettu vastaan vasta Avengers-leffan jälkeen.”

Christopher Nolan kehui Watchmen-elokuvaa: “Se oli edellä aikaansa”

Zack Snyderin ohjaama Rebel Moon – Part 1: A Child of Fire sai ensi-iltansa Netflixissä viikko sitten. Christopher Nolanin kesän jättihitti Oppenheimer puolestaan julkaistiin Suomessa vuokralle joulun alla.