Uusimmat

Kun Quentin Tarantinon vuoden 2007 elokuva floppasi, Hollywoodin studiot haistoivat tilaisuutensa tulleen

18.04.2023 09:35 Muropaketin toimitus

Lähes jokainen Quentin Tarantinon elokuva on ollut hitti tavalla tai toisella. Vuonna 2007 julkaistu Death Proof oli kuitenkin poikkeus: yleisö ei innostunut genrekokeilusta, eivätkä kaikki kriitikotkaan olleet elokuvasta tutulla tavalla innoissaan.

Tuoreessa haastattelussaan Quentin Tarantino on paljastanut, miten Death Proofin kolea vastaanotto näkyi ohjaajan elämässä.

”Olen ollut onnekas päästessäni kirjoittamaan tarinoita, jotka ovat puhutelleet monia ihmisiä. Tämä on mahdollistanut sen, että olen päässyt tekemään taidetta ilman niitä rajoituksia, joita useimmilla elokuvantekijöillä on. [Death Proofin myötä] tapahtui hassu juttu: yhdessä vaiheessa sain paljon ehdotuksia eri projekteista, kunnes studiot lopulta alkoivat olettaa, että teen vain omia tarinoitani, eivätkä he enää vaivautuneet ehdottamaan juttuja. Kun Death Proof sitten menestyi kehnosti ja itsetuntoni koki kolauksen, aloin saada noita ehdotuksia uudestaan”, Tarantino kertoi espanjalaisen Diari ARA -lehden haastattelussa (Varietyn mukaan).

”Ehkä he ajattelivat, että nyt kun hän on ottanut osumaa ja mieli on maassa, nyt on aika.”

Quentin Tarantino ei kuitenkaan tarttunut Hollywood-studioiden tarjouksiin, vaan alkoi tehdä Inglourious Basterdsia (2009), josta tulikin yksi ohjaajan isoimmista hiteistä. Death Proof keräsi kansainvälisesti 31,1:n miljoonan dollarin lipunmyynnin – Inglourious Basterds ylsi 321,5:een miljoonaan dollariin.

Death Proof löytyy suoratoistona Netflixistä ja HBO Maxista. Inglourious Basterds HBO Maxista, Ruudusta ja SkyShowtimesta.