Uusimmat

Kuva: Vanha Hämis-fani itkee ilosta uuden Spider-Man-elokuvan julisteen äärellä

27.04.2023 11:18 Muropaketin toimitus

Spider-Man: Across the Spider-Verse

1990-luvulla ison budjetin Hämähäkkimies-elokuva oli vain kaukainen haave. James Cameronin kyllä kerrottiin kaavailevan leffaa Marvelin suosikkisankarista, mutta homma meni lopulta puihin, ja Sam Raimin kipparoima Spider-Man ilmestyi lopulta vasta vuonna 2002.

Vaikka leffoja ei ollut tarjolla, oli Marvel hyvin edustettuna Suomessa 1990-luvulla etenkin vuosikymmenen puolivälissä. Lehtipisteistä saattoi ostaa neljää eri sarjakuvaa (Hämähäkkimies, MARVEL, Sarjakuvalehti ja vuoteen 1996 asti Ryhmä-X) ja välillä tarjolle tuli spesiaalejakin, kuten vaikkapa Hämähäkkimies 2099:n omat julkaisut.

Kukapa olisi uskonut, että vielä joku päivä Miguel O’Hara seikkailisi valkokankaalla – ja vieläpä samassa elokuvassa Kloonisaagaan sidotun Purppurahämiksen – ja kymmenien muiden Hämisten – kanssa.

Vuoden 2018 Spider-Man: Into the Spider-Versen jatko-osa Spider-Man: Across the Spider-Verse on saanut uuden julisteen, joka esittelee vain osan elokuvan eri Hämis-hahmoista. Julistetta tiiraillessa ei voi olla hykertelemättä, ainakaan jos on lukenut Hämähäkkimies-lehden numerot kannesta kanteen.

Spider-Man: Across the Spider-Verse ehtii Suomen teattereihin jo 31. toukokuuta, siis pari päivää ennen kuin jenkit pääsevät elokuvaa katsomaan.

Spider-Man: Across the Spider-Verse

”Miles Morales palaa valkokankaalle Oscar®-palkitun Spider-Verse-saagan jatko-osassa, Spider-Man: Across the Spider-Verse. Brooklynin naapuruston ystävällinen Spider-Man sinkotuu yhdessä Gwen Stacyn kanssa halki multiversumin, missä hän kohtaa olemassaoloaan suojelevat Hämähäkki-ihmiset. Mutta kun sankarit riitelevät kuinka käsitellä tätä uutta uhkaa, joutuu Miles vastakkain muita Hämähäkkejä vastaan ja hänen on määriteltävä uudelleen, mitä sankarina oleminen tarkoittaa, jotta hän voi pelastaa ihmiset, joita hän rakastaa eniten.”