Uusimmat

Marvel Studiosin uusi elokuva ilmestyy tällä viikolla – ja se saattaa olla studiolle kallis huti

Kuva: © 2023 MARVEL

06.11.2023 11:02 Muropaketin toimitus

Keskiviikkona Suomen elokuvateattereihin saapuva The Marvels ei ole saanut aikaiseksi kunnon hypeä.

Deadline-sivuston mukaan Captain Marvelin (2019) tarinaa jatkava The Marvels tulee keräämään avausviikonloppunaan USA:ssa alle 70 miljoonan dollarin lipunmyynnin. Jos näin käy, on The Marvelsille luvassa jopa koronapandemian keskellä julkaistua Eternalsia kehnompi tulos.

Ennuste pohjautuu ennakkolipunmyyntiin, jonka on kerrottu sujuneen jopa vielä kehnommin kuin kilpailevan DC:n Black Adamilla ja The Flashilla, jotka molemmat osoittautuivat taloudellisiksi flopeiksi pian julkaisunsa jälkeen.

Marvel Studiosin edellinen elokuva, toukokuussa julkaistu Guardians of the Galaxy Vol. 3, keräsi USA:sta lähes 120 miljoonan dollarin lipunmyynnin. Vuonna 2019 Captain Marvel puolestaan keräsi samassa ajassa peräti 153 miljoonaa dollaria. Molempien elokuvien ero The Marvelsin ennusteeseen on melkoinen.

Arvioiden mukaan Marvel Studiosilla on ollut haasteita The Marvelsin mainonnan kanssa mm. näyttelijöiden lakosta johtuen. Elokuvan tähdet eivät ole voineet antaa haastatteluita ja julkiset esiintymiset ovat jääneet muutenkin väliin. Moni on myös kritisoinut latteita trailereita ja myös elokuvan nimeä: eikö olisi ollut parempi pitää Captain Marvel mukana, kun edellinen leffa keräsi kuitenkin yli miljardin dollarin lipunmyynnin?

Ennusteet ovat kuitenkin aina vain ennusteita.

Viikon päästä maanantaina nähdään, onko The Marvels yhtä paha huti supersankarijätille kuin nyt enteillään.