Uusimmat

Marvel Studiosin uusin elokuva on historiallinen floppi – nyt Disneyn johtaja keksi, mistä epäonnistuminen johtui

Brie Larsonin Captain Marvel on yksi The Marvelsin sankareista © 2023 MARVEL

01.12.2023 10:04 Muropaketin toimitus

Disneyn toimitusjohtaja on ottanut julkisesti kantaa siihen, miksi Marvel Studiosin uusin elokuva on supersankarijätin pahin floppi.

Esiintyessään New York Timesin DealBook Summit -tapahtumassa Disneyn toimitusjohtaja Bob Iger totesi, että tuottajien valvonta petti The Marvels -elokuvaa tehdessä.

”The Marvels kuvattiin koronan aikana. Kuvauspaikalla ei ollut juurikaan niin sanottua valvontaa. Tavallisesti meillä on tuottajat valvomassa mitä tehdään päivästä toiseen”, Iger totesi CNBC:n mukaan.

Marvel Studiosin perinteenä on ollut, että elokuva pistetään kunnolla kasaan vasta kun kuvaukset ovat ohitse. Usein vasta tässä kohtaa Marvel Studiosin pomo Kevin Feige asettelee juonenpalaset ja kokonaisuuden kohdilleen yhdessä muiden tuottajien ja leikkaajan kanssa.

Tarvittaessa kuvataan lisää materiaalia, kuten tehtiin myös The Marvelsin kohdalla.

Koska The Marvels tehtiin Marvelille jo tutulla kaavalla, Bob Igerin kommentit ovat herättäneet joidenkin fanien keskuudessa myös paheksuntaa. Toimitusjohtajan on väitetty heittäneen ohjaaja Nia DaCostan rekan alle The Marvelsin flopattua pahemman kerran – tosin hyvin voi myös tulkita, että tuottajaporras oli se, joka ei suoriutunut työstään kunnolla poikkeuksellisissa olosuhteissa.

Tällä hetkellä The Marvelsin on arvioitu keräävän vain 300 miljoonan dollarin lipunmyynnin globaalisti koko teatterikierroksensa aikana. Elokuvan tekeminen maksoi reippaasti yli 200 miljoonaa dollaria.