Uusimmat

Matrixin Neoksi oli ennen Keanu Reevesiä ehdolla Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Will Smith – ja Sandra Bullock

29.03.2019 08:25 Muropaketin toimitus

Matrix

Ennen kuin Matrixin pääosiin kiinnitettiin Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Laurence Fishburne ja Hugo Weaving, kalusivat elokuvan tuottajat läpi puolet Hollywoodista.

”Kävimme niin monen ihmisen luona, etten enää edes muista. Aloimme käydä epätoivoisiksi”, tuottaja Lorenzo di Bonaventura muisteli The Wrapin haastattelussa Matrixin roolitushaasteita.

Monelle voi tulla yllätyksenä, että jos asiat olisivat menneet toisin, olisi Matrixin pääosassa nähty Speed-leffan tähdistä Keanu Reevesin sijaan Sandra Bullock.

”Menimme Sandy Bullockin luo ja sanoimme, että voimme tehdä Neosta tytön. Teimme tuottaja Joel Silverin kanssa Sandyn kanssa töitä Demolition Manin merkeissä ja hän oli hyvä ystäväni. Se oli aika simppeliä. Lähetimme hänelle käsikirjoituksen nähdäksemme kiinnostuisiko hän. Jos hän olisi kiinnostunut, olisimme yrittäneet muuttaa elokuvaa sen mukaan”.

Homma ei kuitenkaan lopulta edennyt Sandra Bullockin kanssa, ja lopulta Neoksi kiinnitettiin Keanu Reeves.

Lorenzo di Bonaventuran mukaan Matrixiin pyydettiin myös esimerkiksi Brad Pittiä (Neo), Arnold Schwarzeneggeria (Morpheus), Will Smithiä (Neo) ja Leonardo DiCapriota (Neo), joka kuitenkin päätti jättää leffan väliin, koska oli saanut erikoistehosteista hetkellisesti tarpeekseen Titanicin takia.

Matrixin maailmanensi-illasta tulee sunnuntaina kuluneeksi 20 vuotta.