Uusimmat

Huhu Game of Thronesin lopusta sai vahvistuksen – Paskamyrsky jatkuisi varmasti yhä, jos HBO ei olisi puuttunut peliin

Kuva: © HBO

26.02.2024 12:00 Muropaketin toimitus

Game of Thronesin päättymisestä tulee kesällä kuluneeksi jo viisi vuotta.

Alleviivatut fanipalveluskohtaukset ja käsittämättömät juonenkäänteet aiheuttivat sen, että moni Game of Thronesin pitkäaikainen fani heitti televisiotaan kengällä viimeistään sarjan päätösjakson kohdalla. Voi kuitenkin vain arvailla, millainen metakka olisi syntynyt, jos erilaiset hyllytetyt suunnitelmat sarjan loppusuorasta olisivat toteutuneet.

Game of Thronesin luojat David Benioff ja D.B. Weiss ovat vahvistaneet The Wall Street Journalin haastattelussa tiedon siitä, että alkujaan sarja aiottiin lopettaa elokuvateatterissa HBO:n suoratoistopalvelun sijaan. Käytännössä Benioff ja Weiss olisivat halunneet julkaista kahden viimeisen tuotantokauden 13 jaksoa kolmen elokuvan mittaisena kokonaisuutena.

Toisin sanoen sarjan loppuhuipennuksen näkeminen olisi edellyttänyt kolmen leffalipun ostamista ja raahautumista valkokankaan ääreen.

Benioffin mukaan HBO ei innostunut parivaljakon ideasta, vaan muistutti HBO:n tulevan sanoista ”Home Box Office”, ei ”Away Box Office”.

Mutta riitti huonoja ideoita myös HBO:n omistavalla AT &T:lla. WSJ:n mukaan Game of Thronesin tekijöitä toivottiin kuvaavan Game of Thronesia vertikaalisesti, jotta sarjan katselu olisi ollut helpompaa puhelimella. Lisäksi Beniofille ja Weissille ehdotettiin ihan suoraan ”minijaksoja”, joita olisi voinut katsoa ilman, että sarjaan pitäisi uhrata aina kokonaista tuntia.

Game of Thronesin jälkeen David Benioff ja D.B. Weiss eivät enää HBO:n kanssa yhteistyötä jatkaneet, vaan siirtyivät kehittämään Netflixille kunnianhimoista 3 Body Problem -tieteissarjaa, joka julkaistaan suoratoistopalvelussa maaliskuussa.

Game of Thronesin fanit saavat uutta katsottavaa ensi kesänä, kun House of the Dragonin toinen tuotantokausi julkaistaan.