Uusimmat

Näyttelijä Michael J. Fox oli uransa huipulla vuonna 1991, mutta yksi krapulainen aamu kaikki romahti

15.05.2023 10:38 Muropaketin toimitus

Still

Diagnoosi Parkinsonin taudista muutti Michael J. Foxin koko elämän.

Apple TV+:sta voi nyt katsoa palvelun kuukausimaksun pulittamalla uunituoreen elokuvan Still: A Michael J. Fox Movie. Dokumentissa rakastettu näyttelijä käy omin sanoin läpi uraansa ja taisteluaan Parkinsonin taudin kanssa.

Davis Guggenheimin ohjaamassa elokuvassa kerrotaan, miten Michael J. Fox nousi 1980-luvulla valtavaan menestykseen Perhe on paras -sarjan (Family Ties) ja Paluu tulevaisuuteen -elokuvien myötä. Kaikki muuttui, kun Doc Hollywoodin kuvausten aikaan vuonna 1991 Fox sai ensimmäiset oireet Parkinsonin taudista. Aluksi Fox epäili krapulavapinansa syyksi pään lyömistä baarireissulla, mutta totuus oli paljon karumpi.

Holtittomasti vapisevan pikkurillin selitti diagnoosi, jota näyttelijä ei voinut uskoa todeksi.

Parkinsonin tauti.

Vanhojen ihmisten tauti, vaikka Fox oli tuohon aikaan vasta 30-vuotias.

1990-luvun alussa Michael J. Fox purki ahdistustaan tarttumalla pulloon ja salaamalla taudin Hollywoodissa kaikilta. Nykyään hän on ollut raittiina yli 30 vuotta ja puhunut avoimesti ja ahkerasti Parkinsonin taudista ja sen tutkimuksesta.

Still: A Michael J. Fox Movie kannattaa ehdottomasti katsoa, jos Paluu tulevaisuuteen -elokuvat ovat lähellä sydäntä tai haluaa todistaa, miten sinnikäs ihminen voi olla suurimmankin taakan alla.