Uusimmat

Netflixiin lisättiin viime vuoden fantasiaelokuva, joka floppasi Suomessa niin pahasti, että tuotantoyhtiö hakeutui velkasaneeraukseen

18.04.2023 10:33 Muropaketin toimitus

Sihja

Netflixistä voi nyt katsoa elokuussa 2022 ensi-iltansa saanut koko perheen fantasiaseikkailun Sihja – kapinaa ilmassa.

Marja Pyykön ohjaama Sihja – kapinaa ilmassa on elokuva kiltin pojan ja omintakeisen keijun ystävyydestä:

”Alfred (Justus Hentula) on yksinäinen kaupunkilaispoika, joka rakastaa perhosia. Kesäloman jälkeen kaupungissa Alfred löytää auton takakontista keijun, joka on takkutukkainen, suttuinen ja Alfredin mielestä ihana. Hän on Sihja Pönttöhiittinen (Elina Patrakka). Sihja on huonosti käyttäytyvä, mutta valloittava keiju, jonka kanssa Alfred uskaltautuu lentämään. Alfredin vanhemmat Riia (Elena Leeve) ja Eerik (Elmer Bäck) ihmettelevät tytön tapoja, mutta iloitsevat, että pojalla on kerrankin ystävä. Isä-Eerik on töissä Lisbeth Lukinmaan (Pirjo Lonka) johtamalla lannoitetehtaalla, jolla on mennyt huonosti. Perheen naapuri Perttu Nikkinen (Eero Ritala) kehittää uutta Mirakulaus-lannoitetta, joka näivettää samalla rikkaruohot. Siitä toivotaan tehtaan pelastusta. Sihja ja Alfred tempautuvat seikkailuun selvittäessään, miksi kaupungin kaduilta alkaa löytyä kuolleita lintuja. Kekseliäällä toiminnalla ja keijuvoimien siivittäminä lapset onnistuvat estämään ympäristökatastrofin.”

Huomattavat kolme miljoonaa euroa maksanut Sihja – kapinaa ilmassa ei menestynyt elokuvateatterikierroksellaan kaksisesti: katsojia kertyi vain 16 494. Osittain tämän ja osittain koronapandemian seurauksena Sihjan tuotanto- ja levitysyhtiö Tutti Films joutui hakeutumaan yrityssaneeraukseen viime syksynä, Helsingin Sanomat uutisoi.

Sihjan ikärajasuositus on K7, ja pituutta elokuvalla on hieman alle puolitoista tuntia.