Uusimmat

Netflixistä lähtee sunnuntaina Jim Carreyn elokuva, jota harva enää 20 vuoden jälkeen muistaa

Kuva: © Thibault Penin / Unsplash

12.04.2024 11:48 Muropaketin toimitus

Jim Carreyn tähditti vuonna 2004 Lemony Snicketin surkeiden sattumusten sarja -elokuvaa. Tummanpuhuva fantasiaseikkailu jäi pahasti edellisenä vuonna ilmestyneen jättihitti Bruce Almightyn varjoon.

Lemony Snicketin surkeiden sattumusten sarja (Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events) keräsi maailmanlaajuisesti vain 211,5 miljoonan dollarin lipunmyynnin, mikä ei taatusti täyttänyt studion odotuksia – etenkin kun elokuvan budjetti oli peräti 140 miljoonaa dollaria.

Suosio ei ollut hääviä Suomessakaan: meillä Jim Carreyn elokuvan kävi katsomassa vain creilut 52 000 ihmistä, kun taas Bruce Almighty oli yli 280 000 katsojan megahitti.

Brad Silberlingin ohjaama elokuva pohjautuu Lemony Snicketin romaaneihin, ja sen juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”Baudelairen lapset menettävät vanhempansa ja joutuvat kreivi Olafin huostaan. Olafin luona ei ole millään muotoa kiva olla, mutta Olaf ei tahdo päästää heitä lähtemään. Daniel Handlerin tekstiin perustuva seikkailu.”

Lemony Snicketin surkeiden sattumusten sarja on katsottavissa Netflixistä vielä sunnuntaina 14. huhtikuuta. Sen jälkeen ainoa kuukausimaksullinen suoratoistopalvelu, josta elokuva löytyy, on Ruutu.

Kolme kautta pyörinyt sarjaversio Surkeiden sattumusten sarjasta löytyy Netflixistä jatkossakin.