Uusimmat

Netflixistä voi katsoa vaikka heti Benedict Cumberbatchin elokuvan, joka voitti viime yönä Oscarin

11.03.2024 09:21 Tatu Junni
The Wonderful Story of Henry Sugar

Kuva: © Netflix 2023

Wes Andersonin ohjaama ja käsikirjoittama The Wonderful Story of Henry Sugar palkittiin viime yönä Suomen aikaa parhaan lyhytelokuvan Oscarilla. Elokuvan nähdäkseen ei tarvitse kuin käynnistää Netflix.

The Wonderful Story of Henry Sugar julkaistiin Netflixissä viime syyskuussa, mutta taisi mennä monelta kokonaan ohitse. Näin siitäkin huolimatta, että Wes Anderson on yksi arvostetuimmista nykyohjaajista ja näyttelijäkaartissa riittää nimekkäistä lahjakkuuksia Ralph Fiennesistä Benedict Cumberbatchiin ja Dev Patelista Ben Kingleyyn.

Vajaan 40 minuutin mittainen lyhytelokuva pohjautuu Roald Dahlin saman nimiseen novelliin, joka julkaistiin vuoden 1977 The Wonderful Story of Henry Sugar and Six More -novellikokoelmassa.

Vuoden 2024 Oscar-palkinnot on nyt jaettu – katso tästä täydellinen lista voittajista

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat