Uusimmat

“Olin ihan perseestä” – Kaikki nauroivat, kun Birds of Prey -tähti haki roolia vuoden 1999 Matrixista

30.03.2023 19:00 Muropaketin toimitus

Birds of Prey -elokuvastakin tuttu Rosie Perez haki aikoinaan Trinityn rooliin The Matrixissa.

Birds of Prey -elokuvassa Renee Montoyaa esittänyt Rosie Perez teki läpimurtoroolinsa Spike Leen ohjaamassa elokuvassa Do the Right Thing vuonna 1989 ja sai ensimmäisen (ja toistaiseksi ainoan) Oscar-ehdokkuutensa neljä vuotta myöhemmin Peter Weirin ohjaamassa elokuvassa Fearless.

Varietyn haastattelussa Perez muistelee uraansa ja kertoo aikoinaan hakeneensa myös alkuperäiseen The Matrix -elokuvaan – ja mokanneensa koekuvaukset täysin.

Perez haki Trinityn rooliin, joka kuitenkin annettiin Carrie-Anne Mossille.

“Olin ihan hirveän huono. Kun olin kävelemässä ulos koekuvauksista, ajattelin, että en varmasti saa roolia, koska olin ihan perseestä. Wachowskit olivat että ’ei’ ja roolittaja yritti olla nauramatta. Ja kun lopulta katsoin häneen ja sanoin, että olin ihan paska, hän räjähti nauramaan. Nauroimme sitten kaikki. Lopulta vain halasin Wachowskeja ja toivotin heille onnea elokuvansa kanssa”, Perez kertoo.

Viime aikoina Perez on nähty Bryan Cranstonin rinnalla HBO Maxin sarjassa Your Honor, jonka kakkoskaudella hän on mukana. Birds of Prey -elokuva löytyy suoratoistossa samaisesta paikasta.