Uusimmat

Onko se oikeasti noin hyvä? Vuoden 2007 trilleri on ollut Netflixin katsotuin elokuva jo päivien ajan, vaan tuskinpa enää kauaa…

Kuva © Netflix

24.05.2024 07:50 Muropaketin toimitus

Shia LaBeoufin vuonna 2007 ensi-iltansa saanut Paranoia on muodostunut Suomen Netflixissä yllättävän suosituksi. Taannoin palveluun lisätty trilleri on ollut jo useamman päivän TOP 10:n kärjessä.

D.J. Caruson ohjaaman Paranoian (tunnettu myös nimellä Disturbia) juoni on silkkaa Takaikkunaa:

”Isänsä kuoleman jälkeen Kale joutuu vaikeuksiin ja tuomioistuin määrää hänet kotiarestiin. Äiti Julie tekee töitä yötä päivää elättääkseen itsensä ja poikansa, mutta Kale kohtelee häntä välinpitämättömästi. Jatkuva neljän seinän sisällä olo alkaa vähitellen ahdistaa Kalea. Hän alkaa vakoilla naapureita ikkunasta ja epäilee pian yhden naapurinsa olevan sarjamurhaaja. Onko näin, vai ovatko Kalen epäilykset vain hänen vilkkaan mielikuvituksensa tuotetta?”

Paranoia on ihan toimivaa kertakäyttöviihdettä, mutta silti sen suosiota on hieman vaikea ymmärtää. No, eivätköhän Netflixin algoritmit pidä huolen siitä, että suoratoistojätin omaa tuotantoa edustava ja tänään julkaistava Atlas-tieteistrilleri on viimeistään maanantaina ohittanut Paranoian.

Netflixin koko TOP 10 -lista näyttää viikonlopun alla tältä:

1. Paranoia
2. Tarzanin legenda
3. Yksisarvinen Thelma
4. Golden Kamuy
5. Morsiamen äiti
6. Sonic The Movie
7. Sydän pelissä
8. Bodies Bodies Bodies
9. Mercy
10. The Woman King