Uusimmat

Paul Mescal esittää Gladiaattori 2:n pääosaa – Ridley Scott paljasti, miksi juuri hän astuu Russell Crowen tilalle

Paul Mescal elokuvassa Aftersun Kuva: © Sarah Makharine

09.10.2023 07:50 Muropaketin toimitus

Gladiaattori 2:n ensi-iltaan on vielä vuosi.

Ohjaaja Ridley Scott kertoo Total Filmin jutussa, miksi valitsi Paul Mescalin Gladiaattori 2 -elokuvan pääosaan. Scott ei bongannut Mescalia kehutuista elokuvistaan, vaan television ruudulta.

”Katsoin BBC:n Normal People -sarjaa. Sellainen sarja ei normaalisti ole lainkaan minun juttuni, mutta näin neljä jaksoa putkeen ja boom, boom, boom. Ihmettelin kuka tämä Paul Mescal oikein on. Päädyin katsomaan koko sarjan. Kun sain Gladiaattori 2 -käsikirjoituksen valmiiksi, niin Paul oli heti mielessäni.”

Mescal oli Oscar-ehdokkaana upeasta Aftersun-elokuvasta, mutta nousi suurempaan suosioon jo Normal People -sarjan myötä. Hän esittää toista pääosaa festarikierroksella olevassa ylistetyssä All of Us Strangers -elokuvassa. Viime perjantaina Yhdysvalloissa sai ensi-iltansa myös Mescalin tähdittämä Amazon Studiosin tieteisdraama Foe, joka saapuu ilmeisen pian myös Prime Videoon.

Scottin ohjaaman Gladiaattori 2:n on käsikirjoittanut David Scarpa. Mescalin lisäksi elokuvassa esiintyvät ensimmäisestä osasta tutut Connie Nielsen, Djimon Hounsou ja Derek Jacobi. Mukana ovat myös Denzel Washington, Pedro Pascal, Joseph Quinn, Fred Hechinger, May Calamawy ja Lior Raz.

Näyttelijöiden lakosta huolimatta Gladiator 2:n ensi-ilta on yhä näillä näkymin 22.11.2024.

Foe / Saoirse Ronan ja Paul Mescal

Kuva: © Amazon Studios