Uusimmat

Ridley Scott aikoi tuoda Russell Crowen takaisin Gladiaattori 2:een – näin elokuva olisi alkanut

Ridley Scott Alien: Covenantin kuvauksissa © 2017 Twentieth Century Fox

30.11.2023 15:00 Muropaketin toimitus

Ridley Scottin ohjaama jatko-osa vuonna 2000 julkaistulle, Russell Crowen tähdittämälle Gladiaattorille julkaistaan vuonna 2024.

Ridley Scott palaa ensi vuonna yli 20 vuoden jälkeen Gladiaattori-elokuvansa pariin, mutta tällä kertaa ilman Russell Crowen esittämää Maximusta. Oli kuitenkin aika, jolloin Scott suunnitteli tuovansa Crowen takaisin myös jatko-osassa – siitäkin huolimatta, että hahmo oletetusti kuolee alkuperäisessä elokuvassa.

ReelBlend-podcastin haastattelussa Scott kertoo alkuperäisestä ideasta näin:

“Nick Cave kirjoitti käsikirjoituksen minun ideani pohjalta. Tiesin kuinka tuoda hänet takaisin todelliseen maailmaan portaalin kautta. En kerro tässä miten, koska joku muuten varastaa sen idean. Juttelin Nickin kanssa joka toinen päivä hänen kirjoittaessaan sitä, ja sanoin hänelle, että teemme sen näin: haluan aloittaa elokuvan Styxistä, meren rannalta ja näkisimme soturin vaeltamassa haarniska päällään. Sitten hahmo olisi ollut Maximus, etsimässä tietä minne mennä seuraavaksi. Se olisi ollut ensimmäinen kohtaus.”

Katso koko haastattelu tästä videosta:

Gladiaattori 2:ssa keskiöön nostetaan Paul Mescalin esittämä Lucius, joka oli ensimmäisessä elokuvassa vasta lapsi. Lucius on Maximuksen rakastetun, Lucillen (Connie Nielsen) poika.

Elokuvaa voidaan odotella elokuvateattereihin vuoden päästä marraskuussa 2024.