Uusimmat

Sony Bravia-televisiot päivittyvät – mallimerkinnät muuttuvat ja ominaisuudet kehittyvät

Kuva: Sony

17.04.2024 19:00 Muropaketin toimitus

Sony on esitellyt uusimmat Bravia-televisionsa, jotka ovat entistä kirkkaampia ja tarjoavat selkeämmät varjojen yksityiskohdat tummissa kohtauksissa sekä äänen, joka tulee suoraan ruudusta.

Sony uudistaa Bravia-brändiään. Yhdistämällä televisiot, soundbarit ja muut kodin ääniteknologiat yhden tuotemerkin alle, pyrkii Sony tarjoamaan kokonaisratkaisun, jonka avulla voi nauttia kuvanlaadun ja äänen tarjoamasta elokuvakokemuksesta, kuten elokuvantekijät ovat tarkoittaneet. Bravia-televisiot optimoivat värit, kontrastin ja kirkkauden, koska kotikatseluympäristö on yleensä kirkkaampi kuin elokuvateatterissa. Tällä varmistetaan, että kotikatselukokemus vastaa elokuvantekijän alkuperäistä visiota.

Osana uutta Bravia-mallistoa, Sony julkaisee valmistajan tiedotteen mukaan useita televisioita kolmessa eri mallisarjassa. Nyt julkaistiin uudet, yksinkertaistettu nimet saaneet Bravia 9 (Mini LED), Bravia 8 (Oled) ja Bravia 7 (Mini LED) -mallistot.

Kuva: Sony

Bravia 9 on tv-malliston lippulaivasarja, joka perustuu Mini LED -tekniikkaan. Se yhdistää suuren huippukirkkauden tarkkaan taustavalon ohjaukseen. Kuvasta tulee realistinen erityisesti Studio Calibrated -tiloissa, jotka on kehitetty yhteistyössä johtavien suoratoistopalveluiden kanssa. Tarjolla on Netflix Adaptive Calibrated Mode, ja Sony Picturen Core Calibrated Mode (aiemmin Bravia Core) sekä vielä nyt esitelty uusi Prime Video Calibrated Mode -kuvatila.

Kuva: Sony

Mallin ominaisuuksiin kuuluvat myös XR Processor, jonka kohtausten tunnistusjärjestelmä havaitsee ja analysoi suurella tarkkuudella kunkin kohtauksen kuvadatan ja optimoi kuvan erittäin realistiseksi. XR Backlight Master Drive hyödyntää local dimming -algoritmia. Led-ohjain on nyt 22-bittinen ja valaistusalueita on jopa kolme kertaa aiempaa enemmän. Tämä mahdollistaa tuhansien LED-valojen tarkan ohjauksen.

Kuva; Sony

Bravia 9 yltää myös korkeaan huippuluminanssiin ja sen kerrotaan olevan peräti noin 150 prosenttia kirkkaampi kuin kuin vuoden 2023 X95L- malli. X-Anti Reflection -teknologian ansiosta valon aiheuttamat heijastukset ja häikäisyt ovat vähäisempiä.

Äänentoistossa on käytettävissä Voice Zoom 3 -toiminto, joka käyttää tekoälyalgoritmeja dialogiäänen tunnistamiseksi. Se säätää puheen äänenvoimakkuutta, jotta hiljaisinkin vuoropuhelu kuulostaa selkeältä. Bravia 9:ssä on myös Acoustic Multi-Audio+ -ominaisuus. Valmistaja kertoo mallin olevan ensimmäinen televisio, jossa on yläosassa Beam-elementit ja sivuilla Frame- elementit, jotka yhdessä tuottavat elokuvamaisen surround-äänen. Lisäksi Acoustic Center Sync integroi äänentoistojärjestelmän laitteet, kuten soundbarin, television kanssa niin, että ääni vastaa ruudulla tapahtuvaa toimintaa. Acoustic Center Sync pyrkii luomaan kokemuksen, jossa ääni vaikuttaa tulevan suoraan televisioruudusta.

BRAVIA-tuotteissa on Dolby Vision- ja Dolby Atmos -tuki ja ne ovat yhteensopivia IMAX Enhanced -standardin kanssa.

Uusista malleista Bravia 9 Mini LED tulee saavavilla kolmessa koossa: 85, 75 ja 65 tuumaa. Bravia 8 OLED tulee saavavilla kolmessa koossa: 87, 65 ja 55 tuumaa ja Bravia 7 Mini LED -televisio tulee saavavilla neljässä koossa: 85, 75, 65 ja 55 tuumaa.

Uusien mallien myyntiin tulevat koot ja suositushinnat ovat seuraavat:

Bravia 9 Mini LED

  • 75”: 4000 €
  • 85”: 5000 €

Bravia 8 OLED

  • 55”: 2200 €
  • 65”: 2900 €
  • 77”: 4000 €

Bravia 7 Mini LED

  • 65”: 2300 €
  • 75”: 2800 €
  • 85”: 3500 €