Uusimmat

Sony joutui perumaan klassikkoelokuvien sensurointipäätöksen vihaisen palautteen takia

16.06.2017 07:45 Muropaketin toimitus

Uutisoimme hiljattain, miten Sony aikoi julkaista Yhdysvalloissa sensuroituja versioita klassikkoelokuvistaan. Hankkeen ideana oli tarjota Spider-Man- ja Ghostbusters-elokuvien kaltaisia viihdeklassikoita entistä laajemmalle yleisölle. Nyt suunnitelmat on kuitenkin osittain peruttu.

Sony sai niin paljon tylyä palautetta elokuvien saksimisesta, että se on nyt vetäytynyt alkuperäisestä Clean Version -suunnitelmastaan, uutisoi io9. Tällä hetkellä studion linjana on, että saksittuja versioita julkaistaan vain, jos ohjaajat antavat elokuviinsa kajoamiseen luvan. Alkujaan Sony väitti että siistityistä versioista on käyty keskusteluita kaikkien ohjaajien kanssa, mutta esimerkiksi Judd Apatow on julistanut tämän kommentin valheeksi.

Ohjaajien oman järjestön Directors Guild of American mukaan ei riitä, että Sony kysyy lupaa elokuvien ohjaajilta. Clean Version -versioiden jakelusta täytyy pidättäytyä kokonaan, kunnes kaikki ohjaajat ovat ehtineet kommentoida asiaa. Tämän lisäksi ohjaajille pitäisi myös tarjota mahdollisuus leikata elokuvat uusiksi itse.

Kaikki ohjaajat eivät ole Clean Version -sotkusta moksiskaan. The Amazing Spider-Man -elokuvista tuttu Marc Webb on jo ilmoittanut Twitterissä, ettei häntä hirveästi kiinnosta koko homma: Sony leikelköön Hämistä jos siltä tuntuu.