Uusimmat

Star Wars -fanien mussutus on turhaa: “Ne ovat aina olleet lasten elokuvia”

Kuva: © 2012. Twentieth Century Fox

27.05.2024 09:48 Muropaketin toimitus

Star Warsin isänä tunnettu George Lucas palkittiin Cannesin elokuvajuhlilla Kultaisella palmulla. Julkisuudessa harvoin esiintyvä ohjaaja-käsikirjoittaja kommentoi kunnianosoituksen vastaanottaessaan omia elokuviaan ja elokuva-alaa laajemminkin.

Star Warsin valkoisuuden lisäksi George Lucas puhui Cannesissa muun muassa siitä, miten lapsellisena Star Warsia on vuoden 1999 jälkeen pidetty.

Lucasin mukaan Jar Jar Binksin ja ewokien vihaajat ovat unohtaneet kuitenkin yhden keskeisen asian elokuvasarjasta, The Hollywood Reporter uutisoi.

”Kaikki sanoivat 3-PO:sta aikoinaan samaa kuin Jar Jar Binksistä, että hän on ärsyttävä hahmo, josta pitäisi hankkiutua eroon. Kolmannen elokuvan [Jedin paluu, 1983] kohdalla samaa sanottiin ewokeista. Niitä kutsuttiin nallekarhuiksi ja elokuvan sanottiin olevan lapsille, eikä se kelvannut. Minä vastasin, että Star Warshan on lastenelokuva. Se on aina ollut lasten elokuva”.

George Lucasin mukaan kesällä 25 vuotta täyttävä The Phantom Menace sai niin huonon vastaanoton, koska äänekkäimmät kriitikot ja fanit näkivät alkuperäisen elokuvan ollessaan 10-vuotiaita, eivätkä aikuisina enää halunneet katsoa lapsille suunnattua Star Warsia.

Star Wars -elokuvat löytyvät suoratoistona Disney+:sta, jossa alkaa ensi viikolla uusin Star Wars -sarja The Acolyte.