Uusimmat

Suomalaissarja nousi Netflixin katsotuimpien joukkoon – harvinaiselle tilanteelle on yksinkertainen selitys

Kuva: © Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017

08.12.2023 07:48 Muropaketin toimitus

Kotimaisten sotaelokuvien katsomisella on vahvat perinteet suomalaisessa itsenäisyyspäivän vietossa. Sen saattoi huomata myös Netflixistä tällä viikolla.

Aku Louhimiehen vuoden 2017 Tuntematon sotilas -elokuvan pohjalta tehty, viisiosainen sarja nousi tällä viikolla Netflixin TOP 10 -listalle, ja on edelleen sijalla kaksi. Sarjan tarina on pitkälti identtinen elokuvaversion kanssa, mutta mukana on reippaasti lisäkohtauksia.

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas on Väinö Linnan klassikkoromaaniin perustuva kuvaus jalkaväkiosaston yli kolmivuotiseksi venyvästä sotatiestä Suomen jatkosodassa. Elokuva kertoo Rokan, Kariluodon, Koskelan, Hietasen ja heidän taistelutovereidensa tarinan – miten toveruus, huumori ja halu jäädä henkiin yhdistävät miehiä matkalla sinne ja takaisin. Sota mullistaa niin yksittäisen sotilaan kuin kotirintamalle jääneidenkin elämän ja jättää jälkensä koko kansakuntaan.

Tuntemattoman sotilaan pääosissa nähdään Eero Aho (Rokka), Johannes Holopainen (Kariluoto), Jussi Vatanen (Koskela) ja Aku Hirviniemi (Hietanen). Sarjan voi katsoa myös Yle Areenasta. Elokuvaversio löytyy Viaplaysta ja Yle Areenasta.

Netflixin sarjapuolen koko TOP 10 näyttää tänä aamuna tältä:

1. Aivan tavallinen perhe
2. Tuntematon sotilas
3. Nollausryhmä
4. Squid Game: The Challenge
5. Verirannikko
6. Petoksia, valheita ja elinsiirtoja
7. Crown
8. New Amsterdam
9. Virgin River
10. Tällaista on olla Pokémon-mestari

Arvostelu | Lähes viiden tunnin Tuntematon sotilas on raskasta katsottavaa, mutta sarja nostaa elokuvasta esille myös uusia vahvuuksia