Uusimmat

Tänään ensi-iltansa saava Uinu, uinu lemmikkini on “jopa alkuperäistä filmatisointia parempi Stephen King -elokuva”

05.04.2019 07:02 Muropaketin toimitus

Stephen Kingin klassikkoromaaniin pohjautuva Pet Sematary eli Uinu, uinu lemmikkini vuosimallia 2019 saa ensi-iltansa Suomessa tänään.

Kevin Kölschin ja Dennis Widmyerin ohjaamassa Pet Semataryssa Uinu, uinu lemmikkini lääkäri Louis Creed (Jason Clarke), muuttaa vaimonsa (Amy Seimetz) ja kahden pienen lapsensa kanssa kaupungista maaseudulle Maineen. Syvältä metsästä perheen uuden kodin lähistöltä Creed löytää salaperäisen, kätketyn hautausmaan. Kun perhettä kohtaa tragedia, epätoivoinen Louis turvautuu naapurinsa Jud Crandallin (John Lithgow) apuun. Alkaa tapahtumien ketju, joka herättää pahan unestaan – kauhistuttavin seurauksin.

30 vuoden takainen siis ensimmäinen Uinu, uinu lemmikkini -filmatisointi nauttii yhä kulttimaineesta. Niinpä uutta versiota odotettiin King-fanien keskuudessa hieman huolestuneina. Muropaketin arvostelun kirjoittaneen Helinä Laajalahden mukaan syytä huoleen ei kuitenkaan ole: vaikka Pet Sematary 2019 ei olekaan viiden tähden elokuva, on se edeltäjäänsä parempi.

”Juonellisista muutoksistaan huolimatta uusi Uinu, uinu lemmikkini on erittäin toimiva kauhuelokuva, jonka voi hyvällä omallatunnolla väittää olevan parempi kuin 30 vuoden takainen versio. Niille katsojille, joille alkuperäinen tarina on tuttu, tyylikkäästi toteutettu uutuus ei tarjoa loppukohtausta lukuunottamatta suuria yllätyksiä, mutta kiinnostavan kauhuversioinnin silti. Tarinaa ennestään tuntemattomille tiedossa on mukavaa kutinaa vastanpohjaan aiheuttava kauhuilu, jonka säikytyksetkään eivät ole liian päälleliimattuja.”

Lue täysi arvio täältä:

Uinu, uinu lemmikkini on pätevä tulkinta Stephen Kingin kauhuromaanista, vaikka juonta onkin muutettu