Uusimmat

Tänään tv:ssä: Johnny Deppin Pirates of the Caribbean -elokuva, jolla oli Suomessa eri nimi kuin USA:ssa – Jopa ohjaajat yllättyivät asiasta

05.04.2019 06:28 Muropaketin toimitus

Pirates of the Caribbean -elokuvasarjan viides osa nähdään tänään Nelosella alkaen kello 22.10.

Vuonna 2017 valmistuneessa Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge -elokuvassa rakastettu merirosvo Jack Sparrow saa peräänsä pelottavan vihollisen. Eläväksi kuolleeksi kirottu kapteeni Salazar vannoo kostoa vuosien takaisesta nöyryytyksestä, ja Jackin ainoa pelastus on maaginen Poseidonin kolmikärki, jonka voimia havittelee moni muukin.

Joachim Rønningin ja Espen Sandbergin ohjaaman elokuvan avainrooleissa nähdään Johnny Depp, Javier Bardem, Geoffrey Rush, Brenton Thwaites ja Kaya Scodelario. Sivuosasta voi bongata muusikko Paul McCartneyn.

Suomessa ja useammassa muussa maassa viides Pirates of the Caribbean tunnettiin siis alaotsikolla Salazar’s Revenge. Yhdysvalloissa elokuvan nimi oli kuitenkin aivan toinen – Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales.

Empire-lehden haastattelussa ohjaajakaksikko ilmoitti, että nimimuutos tuli jopa heille yllätyksenä – kukaan ei ”muistanut” mainita asiasta ennen kuin se oli jo tapahtunut. Jopa syy nimimuutokselle oli ainakin haastatteluhetkellä epäselvä ohjaajille.