Uusimmat

Tänään tv:ssä: Klassikkokomedian jatko-osa, joka floppasi taloudellisesti, eikä edes naurattanut yhtä hyvin

25.03.2019 07:05 Muropaketin toimitus

Hei me lennetään! on yhä klassikon maineesta nauttivat kreisikomedia. Sen jatko-osa Hei, taas me lennetään! ei naurata yhtä onnistuneesti, ja on useilta ehtinyt jo unohtuakin.

Vuoden 1980 Hei me lennetään! (Airplane!) sai jatko-osan pari vuotta myöhemmin. Mukana oli useita samoja näyttelijöitä, mutta merkittävimmät tekijät jäivät uupumaan: Jim Abrahamsin ja David Zuckerin sijaan Hei, taas me lennetään! -komedian (Airplane II: The Sequel, 1982) ohjasi ja käsikirjoitti Ken Finkleman, eikä esimerkiksi Leslie Nielsen enää palannut rooliinsa.

Täysi pannukakku ei Hei, taas me lennetään! ole, mutta ei se edeltäjälleen pärjää. Tämä näkyy esimerkiksi IMDb-arvosanoissa (7,8/10 ja 6,1/10). Alkuperäinen elokuva oli myös selkeästi kannattavampi: Hei me lennetään! keräsi maailmanlaajuisesti 130 miljoonan dollarin lipunmyynnin. Hei, taas me lennetään! joutui tyytymään vain 27,2 miljoonaan dollariin.

Kun Hei, taas me lennetään -elokuvan tekeminen vielä maksoi jopa 15 miljoonaa dollaria, voidaan sitä ihan aiheesta kutsua flopiksi.

Hei, taas me lennetään! nähdään Herolla tänään kello 21.00.