Uusimmat

Tänään tv:ssä: Kunnon kökkötoimintaklassikko vuodelta 1992 – ”Tällaisia elokuvia ei enää juuri tehdä”

22.03.2019 06:10 Muropaketin toimitus

Steven Seagalilla ei oikein tahdo enää jalka tai edes käsi nousta, mutta 1990-luvun alussa toimintalegenda oli vielä iskussa.

Sub-kanava esittää tänään kello 21.00 toimintapätkien kökköklassikon Kaappaus merellä (Under Siege) vuodelta 1992.

Andrew Davisin ohjaaman elokuvan juonikuvaus on lennokkuudessaan vähintäänkin samaa luokkaa kuin itse leffakin:

Se ei ole pelkkä duuni. Kyseessä on elämäntapa! Steven Seagal kapuaa komentosillalle tässä räjähtävää toimintaa tulvivassa jännityselokuvassa, jonka ohjaajan käsialaa on myös jättihitti Takaa-ajettu. Kun taistelualus USS Missourin jäähyväismatka alkaa, laivalle kutsutaan lauma viihdyttäjiä tapahtumaa juhlistamaan. Vierailijat aikovatkin järjestää ikimuistoiset pirskeet. CIA:sta loikannut luopio ja takinkääntäjäupseeri ovat iskuryhmän nokkamiehet. Tappavantehokkaiden eliittikommandojen tehtävänä on kaapata sotalaivan ydinarsenaali. Aluksen miehistö pakotetaan tanssimaan konnien pillin mukaan. Mutta yhdellä miehellä on aivan omat kuviot mielessä. ’Minä olen vain kokki’, kaveri itse sanoo. Mutta tällä kokilla on oikea resepti tiukassa tilanteessa. Hän on entinen Navy SEAL-erikoistaistelija, kunnianmitaleilla koristettu mutta sangen niukkansanainen Casey Ryback. Tällä risteilyllä ei lemmestä luritella!

Steven Seagalin lisäksi Kaappausta merellä tähdittävät Tommy Lee Jones, Gary Busey, Erika Eleniak, Colm Meaney, Damian Chapa ja Andy Romano.

Varsinaisen hyväksi elokuvaksi ei Seagalin pätkintää voi kutsua, mutta viihdyttäväksi kyllä. Tällaisia elokuvia tehdään nykyään valitettavan vähän!