Uusimmat

Tänään tv:ssä: Leonardo DiCaprion elokuva, jota on kehuttu paljon – Oscareita ei kuitenkaan tullut ja lipunmyyntikin jäi aika vaatimattomaksi

08.04.2020 14:01 Muropaketin toimitus

Sub esittää keskiviikkoillan elokuvana kanavalla kello 21.05 alkavan Blood Diamondin.

Blood Diamond eli Veritimantti on Edward Zwickin (Viimeinen samurai, Poikkeustila) kuvaus 1990-luvun Sierra Leonesta, jossa sisällissodan raakuuksia rahoitetaan laittomalla timanttikaupalla.

”Tarinan keskiössä on perheenisä ja kalastaja Solomon Vandy (Djimon Hounsou), joka joutuu pakkotyöhön timanttikaivokseen ja tekee arvokkaan löydön. Jättiläisjalokiven piilottanut Vandy alkaa kiinnostaa niin sotapäälliköitä ja eteläafrikkalaista, palkkasoturitaustaista salakuljettajaa (Leonardo DiCaprio) kuin veritimanttien jäljillä olevaa amerikkalaistoimittajaakin (Jennifer Connelly).”

Blood Diamond on kerännyt runsaasti kehuja ja pääsi kisaamaan viidestä Oscaristakin vuonna 2007 – mutta ei voittanut niistä yhtäkään. Myös elokuvan kaupallinen menestys jäi vaatimattomaksi: 100 miljoonalla dollarilla tehty Blood Diamond myi lippuja vain 170 miljoonan dollarin edestä.