Uusimmat

Tänään tv:ssä: Nicolas Cage haahuili 10 vuotta sitten taikamaailmassa – Katsojista puolet haukotteli ja pyöritteli silmiään, ja jatko-osa jäi tekemättä

31.01.2020 06:01 Muropaketin toimitus

Nicolas Cagen ideoima tehosteseikkailu Noidan oppipoika nähdään tänään Hero-kanavalla jo kello 19.00 alkaen.

Vuonna 2010 valmistunut Noidan oppipoika (The Sorcerer’s Apprentice) on National Treasure -elokuvista tutun ohjaaja Jon Turteltaubin elokuva, jonka pääosaa Nicolas Cage esittää.

Cage on Noidan oppipojassa Balthasar Blake, New Yorkissa pikkupuotia pyörittävä velho, joka etsii ammatilleen sopivaa jatkajaa. Tavatessaan sattumalta nuoren Daven ja aistiessaan tämän piilevät kyvyt Balthasar ottaa nuorukaisen oppipojakseen. Aikuiseksi vartuttuaan Dave (Jay Baruchel) kohoaa avainmasemaan, kun Balthasarin 1 300 vuotta kypsynyt kammottava salaisuus uhkaa koko maailman tulevaisuutta.

Noidan oppipoikaa tähdittävät myös Alfred Molina, Teresa Palmer, Toby Kebbell, Monica Bellucci ja Alice Krige.

Tehosteseikkailusta kaavailtiin kokonaisen elokuvasarjan avausosaa, mutta yleisö ei Noidan oppipojasta innostunut. 150 miljoonan dollarin tuotantobudjetilla tehdyn elokuvan lipputulot jäivät 215 miljoonaan. Rahan lisäksi myös kehuja kertyi nihkeästi: Rotten Tomatoesissa vain noin puolet yleisöstä on kertonut pitäneensä elokuvasta.