Uusimmat

Tänään tv:ssä: Vuoden 1993 kotimainen scifi-elokuva, jossa ”pakolaiset vyöryvät itärajan yli Suomeen ja talous on romahtanut”

Kuva: © YLE Kuvapalvelu / Yle

05.12.2023 07:48 Muropaketin toimitus

Tuomas Sallisen ohjaamassa tulevaisuuskuvitelmassa Routasydän Suomi on muuttunut Euroopan syrjäseuduksi, jossa sissi- ja rosvojoukot taistelevat alueellisesta itsenäisyydestä.

Tarkempi juonikuvaus vuonna 1993 valmistuneesta Routasydämestä kuulostaa kummasti 2020-luvulta erilaisine kauhukuvineen:

”Routasydämessä Euroopan Yhteisöön liittyneeseen Suomeen on tullut itärajan yli suuri joukko pakolaisia. Talouden romahdettua väestöä on ’uudelleenasutettu’ Itä- ja Pohjois-Suomeen, jossa toimivat itsenäisen valtion perustamiseen pyrkivät sissijoukot. Joensuun yliopiston opettaja Aaro Holvisalo (Mats Långbacka) joutuu kahden pienen lapsensa, perhetuttava Aunen (Eeva Litmanen) ja pohjoisesta kotoisin olevan Wenesjärven (Raimo Grönberg) kanssa pakomatkalle, kun pelastaa autokyytiinsä sissien takaa-ajaman Inarin (Katja Kiuru).”

Kotimainen elokuva oli 1990-luvun alussa aika pahasti alamaissa, eikä Routasydänkään katsojia löytänyt. Elokuvan kävi katsomassa valkokankaalta vaivaiset 878 katsojaa.

Yle Teema esittää tunnin ja 19 minuutin mittaisen Routasydämen tänään kello 22.00.

Yle Areenasta kotimaisen scifistelyn voi katsoa heti ja 3.1.2024 asti.