Uusimmat

Tänään tv:ssä: Vuoden 2019 Stephen King -elokuva on parempi kuin yleisesti luullaan

02.04.2024 10:00 Muropaketin toimitus
Pet Sematary

Kuva: © Paramount Pictures

Alkuperäinen hyvä, uusi paska. Näin tuntuu moni ajatteleva, mitä tulee Pet Sematary -romaanin filmatisointeihin. Totta toki on, että vuoden 2019 Pet Sematary eli Uinu, uinu lemmikkini ei ole paras kauhuelokuva ikinä, mutta on sillä hetkensä ja kestää kertakatselun oikein hyvin.

Hero-kanavalla tänään kello 21.00 nähtävässä Pet Semataryssa lääkäri Louis Creed (Jason Clarke), muuttaa vaimonsa (Amy Seimetz) ja kahden pienen lapsensa kanssa kaupungista maaseudulle Maineen. Syvältä metsästä perheen uuden kodin lähistöltä Creed löytää salaperäisen, kätketyn hautausmaan. Kun perhettä kohtaa tragedia, epätoivoinen Louis turvautuu naapurinsa Jud Crandallin (John Lithgow) apuun. Alkaa tapahtumien ketju, joka herättää pahan unestaan – kauhistuttavin seurauksin.

Kevin Kölschin ja Dennis Widmyerin ohjaama Pet Sematary sai viitisen vuotta sitten Muropaketin arviossa kolme tähteä viidestä.

”Juonellisista muutoksistaan huolimatta uusi Uinu, uinu lemmikkini on erittäin toimiva kauhuelokuva, jonka voi hyvällä omallatunnolla väittää olevan parempi kuin 30 vuoden takainen versio. Niille katsojille, joille alkuperäinen tarina on tuttu, tyylikkäästi toteutettu uutuus ei tarjoa loppukohtausta lukuunottamatta suuria yllätyksiä, mutta kiinnostavan kauhuversioinnin silti. Tarinaa ennestään tuntemattomille tiedossa on mukavaa kutinaa vastanpohjaan aiheuttava kauhuilu, jonka säikytyksetkään eivät ole liian päälleliimattuja”, toimittaja Helinä Laajalahti kehui arviossaan.

Arvostelu | Uinu, uinu lemmikkini on pätevä tulkinta Stephen Kingin kauhuromaanista, vaikka juonta onkin muutettu

Vuoden 2019 Pet Sematary sekä vuoden 1989 versio löytyvät suoratoistona SkyShowtimesta.