Uusimmat

Taru sormusten herrasta -fani vaati Mahtisormukset-sarjasta 250 miljoonan dollarin korvauksia – hävisi oikeudessa ja joutuu nyt itse maksumieheksi

Kuva: © Amazon Studios

19.12.2023 08:24 Muropaketin toimitus

The Fellowship of the King -nimisen kirjan julkaissut Demetrious Polychron väitti Mahtisormukset-sarjan varastaneen hänen ideansa.

Deadline kertoo Tolkienin perikunnan ja Amazonin voittaneen oikeusjutun, jossa The Fellowship of the King -nimisen kirjan julkaissut Demetrious Polychron haastoi heidät oikeuteen. Hän väitti Prime Videon varastaneen kirjasta idean Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset -sarjaan.

Tuomari Stephen V. Wilson määräsi Polychronin korvaamaan Tolkienin perikunnalle ja Amazonille 134 000 dollarin verran oikeudenkäyntikuluja.

Polychron julkaisi vuonna 2017 fanifiktiokirja The Fellowship of the Kingin, jonka hän kertoi olevan tyyliltään täydellisen jatko-osan Taru sormusten herrasta -kirjoille.

Kirjailijan mielestä Tolkienin perikunta ja Amazon rikkoivat tekijänoikeuksia ja varastivat fanifiktiosta ideansa Mahtisormukset-sarjaan.

Korvausten lisäksi Polychron määrättiin tuhoamaan kaikki olemassaolevat fyysiset ja digitaaliset versiot kirjasta. Hän ei saa myöskään kirjoittaa The Fellowship of the Kingille jatkoa.

Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset -sarjan toinen tuotantokausi nähdään Prime Videossa ensi vuonna. Sen tarkka ensi-ilta ei ole vielä selvillä.

Taru sormusten herrasta

Kuva: © Amazon Studios