Uusimmat

Uuden Se-elokuvan ohjaaja haukkui 90-luvun minisarjan: ”Se oli vesitettyä Stephen Kingiä”

21.07.2017 10:12 Muropaketin toimitus

Vuoden 1990 It – Se on porautunut monen kalloon, mutta Stephen Kingin romaanin uuden filmatisoinnin tekijä ei minisarjan faneihin lukeudu.

Variety-lehden tuoreessa haastattelussa Andrés Muschietti (ei kuvassa) kertoi, miten haastava tehtävä Se-romaanin siirtäminen elokuvaksi oli. Samassa yhteydessä ohjaaja kritisoi Tim Curryn tähdittämää Se-minisarjaa.

”Useimmat ihmiset ovat innoissaan nähdessään hyvän sovituksen. Sitten on niitä, jotka purnaavat vastaan. Useat heistä ovat minisarjan eivätkä kirjan faneja. Ne, jotka lukivat kirjan ja ymmärsivät sen, eivät ole kovin innoissaan minisarjasta. Se oli hyvin vesitetty versio [Stephen Kingin tarinasta]. Siinä ei ollut mukana sitä pimeyttä, mikä kirjasta löytyy. Televisioon ei oikein voinut tehdä sarjaa pellestä, joka syö lapsia”.

Muschietti ei ole mielipiteensä kanssa yksin.

Vaikka moni 80-luvulla syntynyt muistelee kauhulla Pennywise-pelleä, on Se-minisarja kerännyt myös runsaasti kritiikkiä. Sarja ei täytä enää tv-viihteelle 2010-luvulla asetettuja laatuvaatimuksia, ja oli jo julkaisunsa aikana korkeintaan keskinkertaista viihdettä.

Syyskuussa selviää, miten Andrés Muschietti on onnistunut King-sovituksensa kanssa. Se saa ensi-iltansa Suomessa 8. syyskuuta.