Uusimmat

Uudet Taru sormusten herrasta -elokuvat vahvistettiin – yksi ilmestyy jo ensi vuonna

Kuva: © Warner Bros. Discovery

24.02.2023 08:26 Muropaketin toimitus

Mahtisormukset-sarjan jälkeen oli vain ajan kysymys, milloin uusia Taru sormusten herrasta -elokuvia aletaan tehdä. Nyt asialle on saatu vahvistus.

Warner Bros. ja New Line ovat solmineet Tolkien-tarinoiden filmatisointioikeudet omistavan Embracer Group AB:n kanssa monen vuoden mittaisen sopimuksen uusista Taru sormusten herrasta -elokuvista, The Hollywood Reporter uutisoi.

Vielä ei ole tiedossa, milloin ensimmäinen nyt sovituista Sormusten herra -elokuvista ilmestyy. Epäselvää on myös, ketkä sen tekevät, mihin hahmoon tai hahmoihin tai aikakauteen tarina keskittyy – ja niin edelleen.

Jo aikaisemmin oli tiedossa, että vuonna 2024 on luvassa animaatioseikkailu  The War of the Rohirrim, mutta se ei liity tuoreeseen sopimukseen.

Peter Jacksonin kuuluisa Taru sormusten herrasta -trilogia ilmestyi vuosina 2001-2003. Sitä seurasi vuosina 2012-2014 huomattavasti koleamman vastaanoton saanut Hobitti-trilogia. Elokuvasarjoja edeltävään aikaan sijoittuva Mahtisormukset-sarja alkoi viime vuonna, ja saa toisen tuotantokauden, jonka julkaisuajankohdasta ei tosin ole vielä tietoa.