Uusimmat

Uusi Alien: Romulus tuntuu ensin Alienilta, mutta muuttuu sitten Aliensiksi

Kuva: © 20th Century Studios

24.05.2024 07:44 Muropaketin toimitus

Fede Álvarez sai vinkkejä Alien-jatko-osaansa niin Ridley Scottilta kuin James Cameronilta.

Alien: Romulus -elokuvan ohjaaja Fede Álvarez kertoo Total Filmin haastattelussa leffan ammentavan niin alkuperäisestä Ridley Scottin vuoden 1979 klassikosta kuin James Cameronin vuoden 1986 Aliens-jatko-osastakin.

Álvarez sanoo saaneensa vinkkejä molemmilta ohjaajilta. Scott toimii leffassa myös tuottajan roolissa. Romuluksen toinen käsikirjoittaja Rodo Sayagues puolestaan puhui pitkän puhelun Cameronin kanssa.

”Puhelun päätteeksi Cameron kiitti meitä siitä, että sai pallotella ideoita kanssamme. Eipä kestä, ei tarvitse kiitellä, tämä oli paras päivä meille kaikille”, Álvarez nauraa.

”Ympäristö, tunnelma ja rytmitys on elokuvan alussa kuin alkuperäisessä Alienissa. Sitten se muuttuu hitaasti ja huomaamatta enemmän Aliens-leffan tyyliseksi.”

Alien: Romulus -elokuvan virallinen synopsis kertoo seuraavaa:

”Uusi tieteiskauhuelokuva palauttaa ilmiömäisen menestyksen saavuttaneen Alien-elokuvasarjan takaisin juurilleen: kolutessaan hylätyn avaruusaseman kolkkoja sopukoita ryhmä nuoria avaruusmatkaajia joutuu kohtaamaan koko universumin kammottavimman elämänmuodon. Elokuvan pääosissa nähdään Cailee Spaeny (Priscilla), David Jonsson (“Agatha Christie: Neiti Pinkertonin salaisuus”, tv-sarja), Archie Renaux (“Varjo ja riipus”), Isabela Merced (“The Last of Us”), Spike Fearn (Aftersun – päivämme auringossa) ja Aileen Wu.

Suomen ensi-iltansa Alien: Romulus saa 14. elokuuta.