Uusimmat

Uusi Game of Thrones -sarja on jo tekeillä – Näin se eroaa toukokuussa päättyneestä ”emosarjasta”

19.06.2019 08:57 Muropaketin toimitus

Game of Thrones on saatu vasta päätökseen, mutta jo nyt HBO kuvaa uutta Westerosiin sijoittuvaa tv-sarjaa.

Entertainment Weeklyn mukaan uuden, yhä nimettömän Game of Thrones -spinoffin kuvaukset ovat alkaneet Pohjois-Irlannissa. Pilottijaksoa tehdään siis samoissa maisemissa kuin ”emosarjaakin”, mutta toistaiseksi on täysi arvoitus, miten paljon viittauksia sarjojen välille rakennetaan.

Se on kuitenkin jo tiedossa, että uusi sarja sijoittuu reippaasti menneisyyteen, eikä mukana ole esimerkiksi Starkin sukua.

Uuden GoT-sarjan avaintekijöitä ovat showrunner Jane Goldman (X-Men: First Class), kirjailija-tuottaja George R.R. Martin ja ohjaaja S.J. Clarkson (Jessica Jones). Keskeisiä hahmoja esittävät Naomi Watts, Naomi Ackie, Denise Gough, Miranda Richardson, Josh Whitehouse, Jamie Campbell Bower, Sheila Atim, Ivanno Jeremiah, Alex Sharp ja Toby Regbo.

Martin on kuvaillut EW:lle jo aikaisemmin, miten uusi sarja eroaa kahdeksan kauden mittaiseksi paisuneesta Game of Thronesista:

”Westeros on hyvin erilainen paikka. Siellä ei ole Kuninkaansatamaa. Ei Rautavaltaistuinta tai Targaryeneja – Valyria on vasta alkanut nousta lohikäärmeineen ja valtakuntineen. Käsittelemme erilaista ja vanhempaa maailmaa, josta tulee hauska osa sarjaa”.

Virallisesti HBO ei ole vielä vahvistanut Game of Thronesin spinoffia, mutta kun huomioi keväällä päättyneen sarjan nousseen maailman suosituimmaksi, lienee kyseessä enää pelkkä muodollisuus.