Uusimmat

Uusimpien ennusteiden mukaan Aquaman 2 saattaa olla surkean supersankarivuoden musta hevonen

Kuva: © Warner Bros. Pictures

01.12.2023 13:46 Muropaketin toimitus

Guardians of the Galaxy Vol. 3 ja Spider-Man: Across the Spider-Verse menestyivät elokuvateattereissa hyvin, mutta muuten supersankarivuodessa ei ole juuri hurrattavaa ollut sen enempää laadullisesti kuin lipputuloissa mitattunakaan.

Vuosi alkaa olla jo lopuillaan, mutta vielä yksi supersankariseikkailu saadaan valkokankaille ennen rakettien ampumista: Aquaman and the Lost Kingdom saa ensi-iltansa 20. joulukuuta.

Vuoden 2018 ensimmäinen Aquaman-elokuva avasi USA:ssa noin 68 miljoonalla dollarilla, ja lopulta pottiin kilahti maailmanlaajuisesti 1,152 miljardia dollaria. Jatko-osasta ei ainakaan vielä ihan samanlaista hittiä veikata, sillä neljän päivän mittaisen jouluviikonlopun aikana elokuvan odotetaan keräävän jenkkimarkkinoilta 50-60 miljoonan dollarin lipunmyynnin, Deadline uutisoi.

James Wanin ohjaama Aquaman ylsi yli miljardin dollarin lipunmyyntiinsä niin sanotun pitkän häntänsä ansiosta, elokuvaa siis käytiin katsomassa sankoin joukoin vielä viikkoja ensi-illan jälkeenkin. On vielä täysin arvailun varassa, miten jatko-osan kohdalla käy. Viime aikoina useamman supersankarielokuvan kohdalla on nähty huomattaviakin yleisökatoja kehnohkon tai kohtalaisen avausviikonlopun jälkeen – tuoreimpana esimerkkinä The Marvels. Jos Aquaman and the Lost Lingdom onnistuu välttämään tuon sudenkuopan esimerkiksi hyvillä arvioilla, voi elokuva hyvinkin vielä nousta vuoden menestyjien kerhoon.

Jason Momoan tähdittämän Aquaman-jatko-osan juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”Black Manta, jonka ei onnistunut kukistaa Aquamania ensimmäisellä kerralla, haluaa edelleen kostaa isänsä kuoleman eikä kaihda keinoja tuhotakseen Aquamanin lopullisesti. Tällä kertaa Black Manta on entistäkin vahvempi vihollinen käyttäessään apunaan myyttistä Mustaa kolmikärkeä ja sen sisältämää ikivanhaa pahuuden voimaa. Aquaman ryhtyy taisteluun pyytäen yllättäen avukseen vangitun veljensä Ormin, Atlantiksen entisen kuninkaan. Heidän tulee unohtaa vanhat kaunansa ja käydä yhteistyöhön suojellakseen valtakuntaansa ja pelastaakseen Aquamanin perheen—ja koko maailman—peruuttamattomalta tuholta.”