Uusimmat

Yksi viime viikonlopun kehutuimmista elokuvista keräsi Suomessa vain 582 katsojaa

18.04.2023 09:05 Muropaketin toimitus

EO

Jerzy Skolimowskin ohjaama EO sai ensi-iltansa Suomessa perjantaina 14. huhtikuuta. Elokuva keräsi runsaasti kehuja kriitikoilta, mutta suuri yleisö ei aasileffasta siitä huolimatta kiinnostunut.

EO on vuoden 2022 Cannesin elokuvajuhlien tuomariston palkinnon voittaja ja vuoden 2023 Oscar-ehdokas parhaan kansainvälisen elokuvan kategoriassa.

Maahantuojan kuvaus EO:sta kuuluu seuraavasti:

”Tämä mullistava ja emotionaalisesti voimakas tarina tarjoaa meille katsauksen moderniin nyky-Eurooppaan apeakatseisen, mutta uteliasmielisen harmaan aasin silmin. EO-aasin tarina alkaa sirkuksesta, josta se pakenee vapauden kutsumana matkalle Puolan ja Italian maaseutujen halki. Matkallaan EO joutuu vaarallisiin ja erikoisiin tilanteisiin ja kohtaa ihmisiä ja aiheita laidasta laitaan. Kun on kerran nähnyt maailman aasin silmin, ei koskaan enää koe sitä samanlaisena kuin ennen. EO on yksi kansainvälisesti arvostetun elokuvaohjaaja Jerzy Skolimowskin vapaimpia ja visuaalisesti kekseliäimpiä elokuvia, ja se vie katsojan suoraan hurmaavan ja harmaan nelijalkaisen päähenkilön sydämeen ja mieleen.”

Suomen Elokuvasäätiön mukaan EO:n kävi katsomassa viime viikonloppuna Suomessa vain 582 ihmistä. Tällä määrällä Skolimowskin elokuva nousi TOP 20 -listan viimeiselle sijalle.