Uusimmat

Viime vuoden parhaan elokuvan voi nyt katsoa kotona pikkurahalla – Suomen teatterissa se kiinnosti vain harvoja

Kuva: © Elokuvayhtiö Aamu

25.03.2024 08:00 Muropaketin toimitus

Viikonloppuna vuoden 2023 parhaan elokuvan Jussi-patsaan voittanut Mummola-elokuva tulee tänään tarjolle myös vuokraversiona Elisa Viihteen vuokraamoon.

Jos et ollut koskaan Mummolasta kuullutkaan ennen perjantain Jussi-gaalaa, ei ole syytä vetää aasinhattua päähän tai mennä nurkkaan häpeämään. Marraskuussa ensi-iltansa saaneen elokuvan kävi katsomassa teatterissa vain 33 478 katsojaa, ja Mummola on kaikista keräämistään kehuistaan huolimatta ollut muutenkin aika matalan profiilin elokuva.

Aina viime viikonloppuun asti.

Mummola ei ainoastaan voittanut vuoden parhaan elokuvan Jussia, vaan se toi Tia Kouvolle myös parhaan ohjauksen ja käsikirjoituksen palkinnot.

Vaikuttava saavutus.

Toimintahitti Sisu voitti eniten palkintoja Jussi-gaalassa, mutta illan isoin voittaja löytyi Mummolasta

Ria Katajan, Leena Uotilan, Tom Wentzelin, Elina Knihtilän ja Jarkko Pajusen tähdittämän draamakomedian juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”Joka vuosi joulun aikaan, sisarukset Susanna (Ria Kataja) ja Helena (Elina Knihtilä) vierailevat perheineen vanhempiensa luona. Kuten tavallista, isoisä Lasse (Tom Wentzel) juo liikaa, isoäiti Ella (Leena Uotila) on huolissaan kaikista ja sisarukset lankeavat vanhoihin riitoihinsa. Vain lapsilla tuntuu olevan kivaa. Joulun jälkeen jokainen lähtee omille teilleen ja palaa arkeen. Tia Kouvon purevan humoristinen, elämänmakuinen elokuvadebyytti on tragikoominen tutkielma perhedynamiikasta, yksinäisyydestä ja yhdessäolosta — kuinka yritämme löytää yhteyden, mutta emme aina onnistu siinä.”

Mummolan ikäraja on K7 ja elokuvan pituus 115 minuuttia.