Uusimmat

Kehutun hittielokuvan jatko-osa tulee Netflixiin – keräsi vain 2402 katsojaa Suomen teattereissa viime syksynä

Kuva: © 2023 SF Studios

11.03.2024 07:44 Muropaketin toimitus

Lukas Moodyssonin draamakomedia Tillsammans eli Kimpassa oli vuonna 2000 Ruotsin katsotuin elokuvan ja keräsi Suomessakin melkein 58 000 katsojaa. Katsojapalaute oli sangen positiivista ja kriitikotkin pitivät. Jatko-osa jäi tällaisesta suosiosta kauas.

Lukas Moodysson palasi Kimpassa-elokuvan pariin viime vuonna ilmestyneen Kimpassa 99:n (Tillsammans 99) merkeissä. Maahantuoja SF Studiosin mukaan jatko-osa on ”elokuva ajan kulumisesta ja elämän luonteesta, joka koskettaa ja liikuttaa katsojaa huumorillaan, ilollaan ja jopa surullaan”.

Tarkempi juonikuvaus kertoo seuraavaa:

”Vuonna 1975 Kimpassa-kollektiivi oli suurperhe. 24 vuotta myöhemmin, vuonna 1999 se on kutistunut kovin pieneksi. Jäljellä on enää maailman ystävällisin ihminen Göran ja räsymattoja kutova Klasse. Kun Klasse kutsuu salaa kaikki Göranin syntymäpäiväjuhliin, kokoontuvat he taas yhteen yhdeksi illaksi. Mitä heidän elämässään on tapahtunut sitten viime näkemän? Onko elämä kohdellut heitä hyvin vai huonosti? Kenestä tuli kuuluisa kirjailija ja kuka päätyi mielisairalaan? Ovatko 70-luvun unelmat yhä elossa? Kuka muistaa Peterin? Syökö Göran yhä puuroa?”

Kimpassa 99 keräsi Suomen elokuvateattereissa viime syksynä vain 2402 katsojaa. Ylipäänsä koko elokuva taisi mennä monelta tyystin ohitse. Mikäli mielenkiinto heräsi nyt, voi Kimpassa 99:n katsoa Netflixistä tiistaista 12. maaliskuuta lähtien. Siihen asti elokuva on saatavilla vain vuokra- ja myyntiversioina.

Vuoden 2000 alkuperäisen Kimpassa-elokuvan voi katsoa Netflixin lisäksi myös Disney+:sta.