Uusimmat

Vuoden 2005 elokuva nousi Netflixin TOP 10 -listan kärkisijoille uutuuksien ohi – ei löydy mistään muusta suoratoistopalvelusta

08.11.2022 11:10 Muropaketin toimitus

Geishan muistelmat

Vuonna 2005 valmistunut Geishan muistelmat on noussut Netflixissä TOP 10 -listan kärkikahinoihin.

Geishan muistelmat (Memoirs of a Geisha) lisättiin Netflixiin marraskuun alussa, ja viikon aikana se on noussut palvelun kolmanneksi katsotuimmaksi elokuvaksi.

Menestystä voi selittää se, ettei Geishan muistelmia löydy Suomessa mistään muusta suoratoistopalvelusta. Elokuvakierroksensa aikana Rob Marshallin ohjaama draama ei ollut mikään jättihitti, vaikka ihan kivasti menestyikin. Keväällä 2006 Suomeen saapunut elokuva keräsi meillä reilut 91 000 katsojaa.

Geishan muistelmien juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”Sijoitettuna salaperäiseen ja eksoottiseen maailmaan, joka luo yhä vahvan taian, tarina alkaa ennen II maailmansotaa, kun japanilaislapsi riistetään köyhältä perheeltä palvelijaksi geishataloon. Huolimatta petollisesta kilpailijasta, joka lähes murtaa tytön tahdon, tästä tulee legendaarinen geisha Sayuri. Kauniina ja taitavana Sayuri valloittaa aikansa mahtimiehiä, mutta häntä piinaa salainen rakkaus ainoaan mieheen, jota hän ei voi saada…”

Netflixin elokuvapuolen koko TOP 10 näyttää tänään tältä:

1. Enola Holmes 2
2. Länsirintamalta ei mitään uutta
3. Geishan muistelmat
4. The Takeover
5. Enola Holmes
6. Eastern Promises
7. The Good Nurse
8. Daddy’s Home
9. Wild is the Wind
10. Daddy’s Home 2