Uusimmat

Yön ritarissa oli repliikki, jota Christopher Nolan ei ymmärtänyt, mutta piti sen elokuvassa silti

Kuva: © 2008 Warner Bros.

28.02.2024 17:00 Muropaketin toimitus

Yhden Yön ritari -elokuvan ikonisimmista lausahduksista kirjoitti Christopher Nolanin sijaan hänen veljensä Jonathan Nolan.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Christopher Nolan paljastaa Deadlinen haastattelussa harmittelevansa, ettei itse kirjoittanut yhtä Yön ritari -elokuvan ikonisimmista lausahduksista. Sen käsikirjoittajana toimi hänen veljensä Jonathan Nolan.

Kyseisessä kohtauksessa Christian Balen esittämä Batman sanoo Gary Oldmanin Gordonille: “You either die a hero or you live long enough to become the villain” eli vapaasti suomennettuna “sitä joko kuolee sankarina tai elää tarpeeksi pitkään, että muuttuu pahikseksi”.

“Minua vainoaa repliikki Yön ritarista, ja se vainoaa minua siksi, että en itse kirjoittanut sitä. Veljeni Jonathan kirjoitti sen. Ja se vaivaa minua, koska juuri se repliikki resonoi eniten. Ja siihen aikaan en edes ymmärtänyt sitä… Luin sen hänen käsikirjoitusluonnoksessaan ja ajattelin, että ok, pidetään se siinä vaikka en oikein ymmärräkään mitä se tarkoittaa. Ja sitten vuosia elokuvan julkaisun jälkeen se on alkanut tuntua todemmalta ja todemmalta”, Christopher Nolan kommentoi.

Nolanin viime vuonna ohjaama Oppenheimer on jälleen ajankohtainen, sillä se kisaa maaliskuussa järjestettävässä Oscar-gaalassa peräti 13 palkinnosta.

Vuoden 2024 Oscar-ehdokkaat ovat selvillä – katso täydellinen lista