Uusimmat

Haaveet X-Menin saapumisesta Marvel Cinematic Universeen saattoivat juuri karahtaa karille, kun Comcast iski pöytään 65 miljardia dollaria

15.06.2018 14:52 Muropaketin toimitus

21st Century Foxista käydään nyt kilpaa Disneyn ja Comcastin kesken. Mikäli Fox hyväksyy Comcastin uuden tarjouksen, X-Men ei välttämättä edelleenkään tule osaksi Marvelin elokuvauniversumia.

Comcastin kerrotaan tehneen 65 miljardin dollarin tarjouksen 21st Century Foxin ostamisesta. Aggressiivisella siirrolla pyritään nyt vaikuttamaan siihen, että Foxin omistamat elokuva- ja tv-oikeudet ja tuotannot siirtyisivät Disneyn sijaan Comcastille. Toteutuessaan kauppa tarkoittaisi sitä, että esimerkiksi Foxin omistamat X-Men-hahmot eivät edelleenkään siirtyisi osaksi Disneyn omistamaan Marvelin elokuvauniversumia.

Joulukuussa Disney ilmoitti ostavansa Foxin 52,4 miljardilla dollarilla, mutta Comcast on nyt nostanut oman tarjouksensa 65 miljardiin. Tällä hetkellä Comcastiin kuuluvat mm. Universal Pictures, Illumination- ja Dreamworks -animaatiostudiot, tv-asema NBC sekä Universal-teemapuistot.

Toivo X-Menin ja MCU:n yhdistymisestä ei kuitenkaan ole täysin menetetty. Wall Streetin analyytikon mukaan on mahdollista, että Disney ja Comcast jakaisivat Foxin omistuksen. LRM:n uutisen mukaan Comcastin pääasiallinen kiinnostuksen kohde on useita tv-kanavia hallinnoiva Sky.

Toistaiseksi Foxin tekemä sopimus Disneyn kanssa on kuitenkin voimassa, sillä Comcastin uusi tarjous tuli nurkan takaa pyytämättä. Jatkoa kuitenkin varmasti vielä seuraa.