Uusimmat

Harrison Ford palasi lentokoneen puikkoihin ja taas on tutkinta käynnissä – mitä tapahtui kiitoradalla viime viikolla?

30.04.2020 21:01 Muropaketin toimitus

Aiemminkin lentotaidoillaan otsikoihin päätynyt Harrison Ford aiheutti vaaratilanteen kalifornialaisella lentokentällä.

Lentoharrastuksestaan tunnettu, kesällä 78 vuotta täyttävä Harrison Ford aiheutti vaaratilanteen Hawthornen lentokentällä Los Angelesissa 24. huhtikuuta, uutisoi CNN. Hänen kerrotaan lähteneen ylittämään koneellaan kiitorataa samalla kun sinne oli laskeutumassa toinen lentokone.

Yhdysvaltain ilmailuhallinto FAA kertoo tutkivansa tilannetta, missä Aviat Husky -merkkinen lentokone lähti ylittämään lentokentän ainoaa kiitorataa samalla kun toinen kone oli lähestymässä sitä läpilaskua varten. Kaksi lentokonetta olivat tapahtumahetkellä toisistaan noin kilometrin etäisyydellä, joten vaaraa todellisesta törmäyksestä ei kuitenkaan ollut, eikä kukaan loukkaantunut.

Ford on ollut otsikoissa lentokoneineen aiemminkin. Vuonna 2017 hän laskeutui väärälle kiitoradalle Santa Anan lentokentällä ja kaksi vuotta aiemmin joutui tekemään pakkolaskun golfkentälle lentokoneensa moottoriin tulleen vian vuoksi. Tuossa pakkolaskussa näyttelijä loukkaantui ja joutui sairaalaan. Vuonna 1999 hän puolestaan joutui tekemään pakkolaskun helikopterilla.