Uusimmat

Hitlerin täytyy kuolla: Katso viiden minuutin näyte Valkyrie-elokuvasta

12.01.2009 11:44 Muropaketin toimitus

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna saa ensi-iltansa Operaatio Valkyrie, jonka pääosassa nähdään Tom Cruise. Hän esittää toisessa maailmansodassa toiminutta saksalaista everstiä, Claus von Stauffenbergiä, joka liittyy mukaan maansa kansanmurhan takana olevan diktatuurin kaatamista suunnittelevaan salaliittoon.

Stauffenberg ja muut salaliittolaiset ovat päättäneet näyttää muulle maailmalle, etteivät kaikki saksalaiset ole kuin Hitler. He luovat Operaatio Valkyrien, monimutkaisen vallankaappaussuunnitelman, jonka vuoksi hengenvaarassa ovat niin salaliittolaiset itse kuin heidän perheensäkin. Uhkien varjossakin he ovat pakotettuja hyväksymään ainoan vaihtoehtonsa: Hitler on murhattava.

Bryan Singerin (Epäillyt, X-Men) ohjaamassa tositapahtumiin perustuvaa trilleriä tähdittävät Tom Cruisen ohella mm. Kevin McNally ( Dr. Carl F. Goerdeler), Christian Berkel (Albrecht Mertz von Quirnheim), Bill Nighy (Friedrich Olbricht), Terence Stamp (Ludwig Beck), David Schofield (Erwin von Witzleben) ja Kenneth Branagh (Henning von Tresckow).

Katso Valkyrien viisi ensimmäistä minuuttia täältä.