Uusimmat

Indieleffa Kyrsyä julistautui Suomen omaksi Wicker Maniksi – ainakin uusi juliste on kohtalaisen hämärä

05.06.2017 08:22 Muropaketin toimitus

Suomen täyttäessä 100 vuotta valkokankaan täyttävät Tom of Finlandin ja Tuntemattoman sotilaan kaltaiset suurelokuvat. Niiden varjossa on kuitenkin tekeillä myös omaehtoisten elokuvantekijöiden astetta hämärämpiä viritelmiä, joista suuri yleisö ei ole edes kuullut.

”Kyrsyä – Tuftland -elokuva on sekoitus trilleriä, mysteeriä ja junttikauhua varustettuna Twin Peaks -tyylisellä mustalla huumorilla. Se on suomalainen mukaelma elokuvista kuten The Wicker Man ja Rosemaryn painajainen.”

Indie-elokuva Kyrsyän lehdistötiedotteessa luvataan paljon, mutta miten sen tekijät onnistuvan lunastamaan lupaukset?

Asia selviää kesän mittaan, kun Kyrsyä saadaan viimeisteltyä ja se lähtee kiertämään alan festivaaleja. Nyt Kyrsyästä on julkaistu uusi juliste, joka hämäräperäisyydellään onnistuu ainakin herättämään mielenkiinnon.

Elokuva perustuu Neea Viitamäen samannimiseen näytelmään. Kyrsyän tarinassa nuori tekstiilialan opiskelija Irina, päättää tehdä täyskäännöksen elämässään, joka pyörii oravanpyörää koulun, työpaikan ja epäonnistuneen parisuhteen välillä. Muutoksen perässä hän ottaa vastaan kesätyöpaikan syrjäiseltä ja täysin omavaraiseltä Kyrsyän kylältä.

Referenssielokuvista voi kukin päätellä, miten asiat sitten menevät…

Roope Oleniuksen ohjaaman Kyrsyä – Tuftland -elokuvan pääosissa ei tunnettuja kasvoja nähdä, vaatimattomalla budjetilla toteutetusta indietuotannosta kun on kyse. Avainhahmoja esittävät Veera W. Vilo, Saara Elina ja Miikka J. Anttila.

Kyrsyä