Uusimmat

Kuva: Terry Gilliamin ikuisuusprojekti The Man Who Killed Don Quixote toteutuu vihdoinkin

22.02.2018 14:55 Muropaketin toimitus

Elokuvan The Man Who Killed Don Quixote nimiroolissa nähdään Jonathan Pryce.

Terry Gilliamin vuosikausia työn alla ollut elokuvaprojekti Don Quijotesta on vihdoin toteutumassa. Elokuvasta on nyt myös julkaistu ensimmäinen kuva, missä nähdään viime aikoina mm. Game of Thronesissa vaikuttanut Jonathan Pryce, joka esittää Gilliamin elokuvassa Don Quijotea.

Miguel de Cervantesin 1600-luvulla kirjoittamasta romaanista inspiraationsa saanut The Man Who Killed Don Quixote kertoo harhaisesta vanhasta miehestä, joka luulee olevansa Don Quijote ja uskoo Adam Driverin esittämän Tobyn olevan hänen uskollinen aseenkantajansa Sancho Panza. Parivaljakko suuntaa erikoiselle matkalle, joka pomppii nykyajan ja maagisen 1600-luvun välillä.

Prycen ja Driverin lisäksi elokuvassa nähdään mm. Stellan Skarsgård, Olga Kurylenko, Joana Ribeiro, Óscar Jaenada, Jordi Mollà, Sergi Lopez ja Rossy de Palma.

Elokuvan käsikirjoituksen ohjaaja Gilliam on työstänyt yhdessä Tony Grisonin kanssa, jonka kanssa hän on aiemmin työskennellyt mm. elokuvien Fear and Loathing in Las Vegas ja Tideland yhteydessä.

The Man Who Killed Don Quixote on ollut enemmän tai vähemmän työn alla 17 vuotta, mutta kaikista vastoinkäymisistään huolimatta sen odotetaan saavan maailmanensi-iltansa tänä vuonna Cannesin elokuvajuhlilla.