Uusimmat

Mel Gibson menetti roolinsa Netflixin tulevassa Kananlento 2 -elokuvassa – Syynä rasistiset puheet 25 vuotta sitten?

25.06.2020 20:00 Muropaketin toimitus

Mel Gibson on jälleen otsikoissa rasististen mölätystensä takia.

Eilen kerroimme Netflixin solmineen diilin Aardman Animations -lafkan kanssa, joka tekee suoratoistopalvelulle Chicken Run – Kananlento -elokuvan jatko-osan. Sen tuotanto alkaa ensi vuoden puolella.

Mainitsimme jutussa The Wrapin kertovan, ettei ensimmäisessä Chicken Runissa ääninäyttelijänä toiminut Mel Gibson ole mukana jatko-osassa, vaan rooliin etsitään uutta näyttelijää. Syynä on ilmeisesti hänen 1990-luvun puolella Winona Ryderille möläyttämänsä typeryydet juutalaisista ja homoista.

Ryder kertoi pari päivää sitten The Sunday Timesin pitkässä haastattelussa elokuvabisneksessä kokemastaan antisemitismistä, jossa esiin tuli myös vuosia sitten sattunut kohtaaminen Mel Gibsonin kanssa, jossa tämä loukkasi sekä homoja että juutalaisia.

– Eräissä juhlissa Mel Gibson höpisi ensin homolle ystävälleni jotain AIDS:ista, jonka jälkeen hän kysyi minulta, että en kai ole ”oven dodger”, Ryder sanoi.

Oven dodger -ilmaisulle ei ole olemassa suoraa suomenkielistä vastinetta, mutta se on erityisen törkeä juutalaisista käytetty ilmaisu.